Ero Sunni ja IsmailiititSunni vs Ismailiitit

Ero sunnien ja Ismaili että sunnimuslimeja uskovat jälkeen tavoilla ja sanallinen sanontoja viimeisen profeetan taas Ismaili muslimeja on lahko Shia joka eroaa Sunnalaisuus. Sunnit uskovat tiukasti opetuksiin Profeetan ja voimakkaasti torjua kaikki esittelyt, syrjäytyminen ja tulkintoja Sunah.

Sunnimuslimit ovat enemmistönä taas Ismailiitit olemassa vähemmistö joissain osissa maailmaa.

Ismailiitit lahko uskoo seitsemän imaamien ja siksi kutsutaan 'Seveners.' Ismailiitit seurasi jälkeläisiä Imam Ismail ja vielä seurata nykypäivään. Esillä imaami Ismaili lahko on nimeltään Prince Kareem Agha Khan, joka on neljäkymmentä -ninth jälkeläinen neljännestä kalifi Ali. Sunnimuslimien uskovat maallisen poliittisen johdon taas Ismailis uskovat uskonnollinen hallitsija.

Sunnien myös monia osa -sects kuten shiialaisiin kuten Deobandi, brailvi, Wahabi jne Ismailis rukoilla Jamaat Khana taas sunnit rukoilla moskeijoissa. Ismailiitit miehet ja naiset rukoilevat yhteisessä istunnossa taas Sunni miehet ja naiset rukoilevat erikseen. Yleensä Sunni naiset haluavat rukoilla kotona, mutta jotkut niistä tarjoavat Juma tai perjantaina rukouksiin moskeijoissa.Agha Khan, joka uskonnollinen hallitsija pitää merkittävin paikka Ismailiitit lahko. Imam päättää nimet vastasyntyneen vauvat ja pariskunnat voivat mennä naimisiin, kun hän antaa luvan. Sunnalaiset eivät usko, että mitään uskonnollinen johtaja on jumalallinen henki kuin se katsotaan on shirk tai anteeksiantamaton synti.

Sunni ja Ismailiitit rituaalit ovat myös erilaiset. On ero siinä, miten he rukoilevat. Ismailis toisin Sunnalaiset eivät uhraa eläimiä Allahin nimeen. Isamailis ovat hyvin läheisesti neuloa yhteiskunnassa. Kaikki rikkaat ja vaikutusvaltaiset apua niiden yhteisö pitää sen vahvana. Osa Ismailiitit pohjoisosissa Pakistanin ovat hyvin lieviä. He eivät päästä feuds. Ne ovat naisvaltaisella yhteiskunnan naiset ovat koulutetumpia ja on enemmän tyttöjä 'kouluissa sitten pojat' kouluissa tällä alueella. Ismailis of North on tiiviisti neuloa sosiaali- ja tietoturvakokoonpanoa joka ei salli mitään muuta uskontoa tai lahko olla vuorovaikutuksessa niiden kanssa henkilökohtaisella tasolla.

Yhteenveto:

1. Ismailiitit ja sunnit molemmilla on erilainen Kalma tai poikkeama säkeet Koraanin kuten Ismailis ottaa ylimääräinen jae lisätään pidemmälle Shias lausua.
2. sunnimuslimit ovat tiukasti jälkeen profeettojen opetuksia ja käytäntöjä ja eivät hyväksy mitään tulkintoja, lisäyksiä tai puutteista.
3. Ismailiitit lahko on sub lahko Shia muslimeja, jotka uskovat uskonnollinen johto taas sunnimuslimien uskovat maallisen poliittisen johdon.
4. Sunni ja Ismaili muslimeilla on suuria eroja heidän rukouksensa ja muita rituaaleja.