Ero Persianlahden ja ArabianmerenPersianlahti vs Arabianmeren

Ehkä siksi niiden läheisyydestä, Persianlahden ja Arabianmeren on helposti sekoittaa keskenään. Sen lisäksi ilmeistä erotuksella, että Persianlahdella on kuilu ja että Arabianmeren on meri, on vielä monia muita ominaisuuksia, jotka tekevät niistä hyvin erilaiset.

Persianlahdella on vesistö, joka virtaa toiseen kuilu kutsutaan Oman Persianlahden mikä edelleen johtaa kohti laajempaa Arabianmeren. Koska kuilu, se todella toimii suuri laajentamista tai käsivarren merelle. Se sijaitsee välissä arabien Peninsula ja Iran. Tämä Lähi-idän sijainti on tehnyt aaltoja uutisia ympäri maailmaa aivan erityisesti konfliktin aikana naapurimaiden välillä Irakin ja Iranin (1980-88). Tämä alue on myös koti monipuolisempaa meren ja vesiluonnonvarojen vaihtelevat helmi ostereita, koralliriutat, runsas kalat, ja tietenkin, öljy.

Kokonaispinta-ala kuilu on noin 233000 km2 ja 989 km pitkä. Sen länsipuolella, se on kytketty Tigris- ja Eufratvirtojen sekä Omaninlahdelle sen itäpuolelta. Verrattuna avomerelle, tämä kuilu on käytännössä matala kuin sen syvin kohta on vain 90 metriä (keskimäärin 50 metriä). Koska öljy-rikas kuilu, Persianlahden asuu suurin offshore öljykentän maailmassa, ja monet sen ympäröivät maat ovat myös siunattu iso öljysäiliöiden.Sitä vastoin Arabianmeren piilee-välillä Intian ja Arabian niemimaan joiden kokonaispinta-ala on 3 8 miljoonaa km2 ja on sen syvin kohta on 4652 metriä. Tämä on myös tunnustettu yhdeksi maailman 's lämpimin meret ja on vain yksi monista seutukunnissa isompi Intian valtameren. Arabianmeren on myös siunattu runsaasti vesiluonnonvaroja asuu useita kauniita saaria C kaksi suurinta olento Socotra ja Masirah. Historiallisesti Arabianmeren oli ja on edelleen erittäin tärkeä kauppa reitti rajansa maihin ja lähellä piirit.

Yhteenveto:

1. Persianlahti on pienempi vesistö verrattuna Arabianmeren.
2. Persianlahti on kuilu, kun Arabianmeren on meri.
3. Persianlahden on siltä väliltä Arabian niemimaalla ja Iran kun Arabianmeren on siltä väliltä Intian ja Arabian niemimaalla.