Ero Sunni ja SalafiSunni vs Salafi

Sunni ja Salafi kaksi lahkojen islamin ja Salafi kutsutaan myös Ahle hadith. Aikana British sääntö Intian osa mantereella monia merkittäviä eroja syntyi muslimien joka johti sisäisen muslimi kilpailu. Se oli tänä aikana, että monet lahkoihin tuli näkyviin kuten Deobandi, brailvi ja ahle haditheja tai Salafi. Salafi tullut erillisenä lahko tai Maslakin asteittain prosessin osa mantereella Intiassa. Salafis ovat fundamentalistinen ryhmä, joka pyrkii jäljittelemään käyttäytymiseen varhaisen muslimeja.

Todellinen ero sunnien ja Salafi että sunnit uskoa Profeetta on Nur tai valaistunut sielu ohjaamaan muslimien taas Salafis uskovat, että hän on normaali ihminen kuten minä ja sinä. Sunni ja Salafi molemmilla on erillinen moskeijoita ja madrasas tai kouluissa. Salafi luota pelkästään Koraanista ja hadith tai Sunah profeetta kertonut hänen kumppaninsa.

Sunnien uskovat neljä imaamit ja niiden koulukunta taas ahle hadithit usko taqleed tai yhdistystoiminnan. Ortodoksinen sunnit ovat jäykät uskomukset noudattaen neljä koulua ajatuksia sunnien oikeustiede taas Salafis seurata ainoastaan ​​heidän päätöstä tukevat Koraanista ja Sunnah.They olla aggressiivinen suhtautuminen Sunni uskomuksia ja ne avoimesti vastustamaan tapojen sunnit.Salafi myöskään usko, että kulteissa pyhien ja korostavat kun tuhoutumisen bida`h tai luvatonta innovaatio islamissa. Monet sunnit polvistua hautoja tai nujerrettu, joka on voimakkaasti vastustavat Salafis. Sunnit uskovat esirukous viimeisen profeetan ja pyhien ovatko ne eläviä tai kuolleita taas Salafi tiukasti vastustaa välimiesmenettelyn ja usko pyhien.

Monet Sunni näkevät Salafi kuin piilotettu edessä wahhabien. Sunnit korostavat kun palvonta Profeetan ja pyhien taas Salafis kiivaasti vastustaa ja olla vastakkaisia ​​suhtautuminen taqlid. Taqlid on suosittu mukautetun sunnien. Sunnit uskovat mystiikka ja 'kalam.' Sunnit juhlia syntymäpäivää pyhän Profeetan ja pyhimyksiä. He myös muistoksi Urs tai päivä kuoleman pyhien. Salafis irtisanoa nämä käytännöt ja toista halveksiva kalam tai runoutta eri pyhien ja tutkijoita islamissa, koska he uskovat, että nämä innovaatiot vain leviävät misguidance ja harhaanjohtavia muslimeja. Salafis korostetaan voimakkaasti rituaaleja ja tehdä uskonto osa jokapäiväistä toimintaa. Monet heistä ovat varovaisia ​​aina seurata esimerkkiä Muhammedin ja kumppanit. Suuri osa Salafi kirjallisuudesta keskittyy pienimmätkin yksityiskohdat rituaali käytäntöjä ja uskomuksia. Suuri osa niiden julkaisuista opettaa 'oikea' menetelmiä rukoilee sekä sääntöjä ja määräyksiä pukea, ruokaa tai avioliitto jne hyökätä kilpailevien muslimien lukien sunnit ja muut ryhmät.

Yhteenveto:
1. Salafi muodostunut erillinen lahko ja vähemmistönä Intian niemimaan aikana Britannian vallan ja on erilliset moskeijoita ja laitokset kuin sunnit.
2. Sunni ovat ryhmän enemmistön ja lähes 90% muslimiyhteisön kuuluu sunnien lahko.
3. Salafi on äärisuuntausten ja he tuomitsevat sunnit rituaaleja ja tulli.
4. Sunni uskovat esirukous, uupumusta ja välimiesmenettelyä pyhien taas Salafis kutsuvat näitä käytäntöjä bida`h tai luvatonta innovaatiot islamissa.