Ero Xmas ja joulun Xmas vs Christmas

Kristityt juhlivat Jeesuksen Kristuksen syntymää jokaisen 25 joulukuu tunnetaan myös joulupäivänä. Vaikka tarkkaa päivämäärää hänen syntymästään ei tiedetä, se sijoitettiin 7 ja 2 BC perustuu kahteen kanoninen evankeliumien UT. Päivämäärä valittiin samaan aikaan Rooman talvipäivänseisaus ja yhdeksän kuukautta sitten käsitys Jeesuksen. Se on kristillinen loma merkitty juhlat ja perheen illanviettoja, jossa ihmiset antavat lahjoja toisilleen erityisesti lapsille.

Ihmiset valmistella joulua muutaman viikon ennen sen juhla. Kodit ovat koristeltu joulukuuset, valot, misteli, ja seimet. Joululaulut voidaan kuulla alkaa jo lokakuussa. Yritykset kokevat kohonnut aktiivisuus aikana, sillä ihmiset ostavat uudet vaatteet ja tarvikkeet heidän lapsensa, ruokaa valmistaa at jouluaattona, ja lahjoja antaa niille he rakastavat.

Kaikki nämä tehdään muistoksi Jeesuksen Kristuksen syntymää, kun Jumala lähetti Poikansa pelastamaan maailman synnistä. Vaikka siellä on paljon keskustelua siitä, tarkka päivämäärä Hänen syntymänsä, kristityt yleensä hyväksy 25 joulukuu kuin päivä Jeesuksen 'syntymä. Sana' Christmas 'tulee vanhan Englanti sana' Cristes maesse 'tai' Kristus 's massa' joka oli kirjoitettu muodostavat yhden sanan alkaa 14-luvulla. Se oli johdettu kreikan sanasta 'Christos' (Christ) ja latinan sanasta 'Missa' (massa).

Sana 'Xmas' Toisaalta, käytetään lyhenne sanasta 'Christmas'. Kirjain 'X' tulee kreikan kirjain 'chi,' ensimmäinen kirjain tulee kreikan sanasta 'Kristukseen' ja 'maesse' Vanhan Englanti sana 'massa'. Sana pidetään epävirallinen muoto sanasta 'Christmas' ja sellaisena, ei saa käyttää virallisissa kirjallisesti. Se on ollut käytössä jo vuodesta 1100 kirjoitettu 'Xpes maesse.' Se kehittyi sana 'Xmas' aikana keskellä 18-luvulla.Vaikka sanat 'Kristus' ja 'Christmas' on lyhennetty Englanti kielellä viimeiset 1000 vuotta, paljon kristittyjen halventaa käyttöä Xmas sijaan joulua, koska se vie pois 'Kristus' sanasta, joka on tarkoitus muistoksi hänen syntymä. Se on enemmän liittyy kaupallistamista loma, mainoksia laajasti käytössä, koska se on kompaktimpi, lyhyt, ja ytimekäs. Kuitenkin se on kirjoitettu, vaikka ei ole oikeastaan ​​väliä, kunhan ihmiset tietävät, mitä joulu edustaa.

Yhteenveto:

1. joulu tai joulupäivänä on loma, joka vietetään kristittyjen kuin Jeesuksen Kristuksen syntymää, kun Xmas on lyhenne sanasta.
2. Sana 'Christmas' tuli kreikan sanasta 'Christos' ja latinan sanasta 'Missa', kun taas sana 'Xmas' tuli ensimmäinen kirjain tulee kreikan sanasta 'Kristus' ja sana 'massa'.