Ero Kavod ja shekinaKavod vs shekina

Kavod, joka mainitaan Vanhassa testamentissa merkitsee 'Herran kirkkaus' tai 'ylistys Herralle', joten se on tapa todistaa hänen kauneuden ja säteily. Toistuva noin 34 kertaa vanhassa testamentissa. On myös mainittu liittyneen jotain raskasta, sekä fyysisesti että kuvaannollisesti. Kun esimerkiksi Exod 17:12 (Moses 'kädet olivat raskaat). Joten pohjimmiltaan, sana tarkoittaa someting että on painava tai raskasta ja että joka ylistää Herra. Psalmissa 3: 3 kavod Jumalan käytetään viittaamaan kilpensä ja Job 29:20 Job 's kavod on rinnastettavissa hänen keula. Alkuperäinen merkitys kavod on taistelu aseita. Tämä merkitys 'armament' kytketään kirjaimellinen merkitys juuri sanan kavod joka on 'raskas', kuten instrumentit ovat raskaita.

Missä Kavod ei olennaisesti tarkoittaa Jumalan kirkkaus. Se pitää useita eri merkityksiä, jotka sisältävät; vaurautta kuten aivan ensimmäinen sanan käyttö Raamatussa (Moos 31: 1), maine (Gen 45:13), määrää tai loiston. Itse asiassa kaikki nämä sanat kohteliaisuus root tarkoittaa 'kunniaa' tai ihmisarvoa.

Shekinah toisaalta tarkoittaa 'Pride' ja liittyy yleisesti ihmisten kanssa. Jos tämä merkitys Shekina on concerné, shekina viittaa ylpeys ihmisen samalla kavod viittaa kunniaa tai ylpeys Lord.However, tämä merkitys Shekina ei ole niin yleisesti käytetty merkityksessä 'asuinpaikka'. Verbi muoto sanasta Shekina, ts shachan on mainittu kerran Raamatussa. Sana shakan (shachan), tarkoittaa 'asuinpaikka', ja 'asettua asumaan tai asuvat'. Moos 25: 8 ja 9
Muodosta majan minulle, että voin asua (shakan) joukossa. Sellaisena se voidaan sanoa, että 'shekina' on johdettu sanasta shakan tai shachan. Shekinah (vaihtoehtoinen translitteroinnit Shechinah, Shekhina, Shechina) on Englanti oikeinkirjoitus heprean sana, joka tarkoittaa kunniaa tai säteily Jumalan tai Jumala lepää hänen kotiinsa tai Tabernacle keskuudessa kansaansa. Sana itsessään keksi rabbit ja on useimmiten käytetty rabbiininen judaism. Se on okkultistinen termi joka toisin Kavod, ei ole mainittu Raamatussa.Shekinah, jolla on naisellinen sointi kuin se, on myös nimi diety. Sapatti ja Kabbalan uskomukset molemmat keskittyvät Shekinah. Mukaan Rabbinical juutalaisuus, Shekinah edustaa god 's läheisyys ihmisille ja inspite kieliopin naisellinen luonnetta nimi Shekina ei oteta kuin diety erillään jumala. Se edustaa naisellinen Jumalan henki ja kunniaa. Periaatteessa kavod on määrite Jumalan jos sillä Shekinah on ruumiillistuma kaikki ominaisuudet jumala.