Ero Sunni ja WahabiSunni vs Wahabi

Suurin ero sunnien ja Wahabi on uskomukset ja rituaalit. Sunnit ovat enemmistönä ja lähes 90% prosenttia muslimeja ympäri maailmaa kuuluvat sunni lahko taas jäsenten Wahabi liikkeen sijaitsevat Saudi Arab. On olemassa muutamia tärkeimpiä ja suuret sekä monia toissijaisia ​​eroja sunnien ja Wahabi muslimien aiheuttaneen lahkojen voidaan katkaista toisistaan ​​ja esiin itsenäisesti.

Merkittävä ero niiden välillä on se, että wahhabien uskovat, että Muhammed ansaitsee kiitosta vain ihminen taas sunnit osoittavat ylimääräistä erityistä huolenpitoa ja kunnioitusta islamin profeetan.

Sunnimuslimien juhlia syntymäpäivää Pyhän Profeetan ja järjestää Meelaad. Meelaad on eräänlaista kerääminen jossa sunnimuslimien kokoontuvat yhteen ja kehua Profeetan. Syntymäpäiviä Sufi pyhimysten myös vietetään paljon omistautumista ja innostusta. Päivä niiden kuolemaa muistetaan muodossa Urs. Wahabi muslimit eivät usko juhlia ja harjoitellaan kaikkia näitä tapahtumia, jotka ovat vahvasti juurtuneet Islam. Wahhabien kutsuvat näitä käytäntöjä tapahtumien kuten laiton ja luvatonta innovaatiot. Wahhabien myös sitä mieltä, että tämä on niin lähellä kuin vetäytyä tai polyteismin ja sunnit seuraa tapoja epäuskoinen hinduja.

Sunnimuslimien uskovat, että Muhammed on Nur ja vielä läsnä tässä maailmassa. Kun taas wahhabien eivät usko käyttäen hurskas henkilöitä välittäjinä, kun he pyytävät Jumalaa kuin se on väistää tai polyteismin. Sunnit uskovat pyhien ja mystiikkaa taas wahhabien eivät usko mystiikkaa, esirukouksen ja uupumus samoin. Sunnimuslimien käy haudat pyhien ja suorittaa tawassul varten Allahin siunaukset katsoo, että on suurin synti varten Wahabi.

Sunnimuslimien uskovat neljä imaamit on fiqah tai islamilaisia ​​lakeja kuten Hanfi, Hanbli, Malakii ja Shaafeyii taas Wahabi ei seurata Iman fiqhissä. Wahabi muslimit ovat ryhmä fundamentalistien ja on ortodoksinen versio islamista. Wahhabien Saudi Arab eivät salli niiden naaraat työskennellä rinta rinnan niiden miesten ja ne myös eivät saa ajaa autoa. Naisia ​​kohdellaan kolmannen luokan kansalaisia ​​ja ne ovat sitoutuneet käyttää pitkiä abayaa tai vaate niiden kattamiseksi päästä varpaisiin. Sunnimuslimit ovat kohtuulliset ja uskovat naisten tasa-arvoa ehdottamalla tavalla Islam.

On monia eroja läsnä niiden rituaaleja rukoilee, vihkitilaisuuksia, mekot jne Wahabi muslimeilla on erillinen moskeijoita ja kouluja. Wahabi muslimit ovat seuraajia Mohammed ibn Abdul Wahab 18-luvulla Arabiassa, ja hänen liikkeensä tuli vastaan ​​paljon vastustusta intiaanien sunnimuslimeja. Jäsenet Wahab liikkeen Saudi-Arabia uskoa roolinsa entisöijä tai uudistaja vapauttaa Islam negatiivisesta deviances, harhaoppeja, innovaatiot, taikauskoa ja epäjumalain. Wahhabien mieluummin poistaa musiikkia ja kuunnella kappaleita. Ne ovat vastaan ​​television katselun ja piirustukset elollisen jotka sisältävät sielu.Yhteenveto

1. Wahabi muslimit ovat seuraajat Muhammad ibne Abdul Wahab läsnä 18-luvulla Saudi-Arabia taas sunnimuslimit ovat seuraajia profeetta Muhammedin ja hänen kumppaninsa.

2. sunnimuslimien uskovat esirukouksen ja mystiikka taas wahhabien kutsuvat niitä Deviants ja luvatonta innovaatiot islamissa.

3. sunnimuslimien ehdottomasti noudatettava yksi neljästä koulujen ajatuksia tai madhabs on fiqah tai islamilaisen oikeuskäytäntöä taas wahhabien seurata sheikki.

4. wahhabien eivät noudata vuotuinen Sufi festivaaleja, tapahtumia tai syntymäpäivä profeetta Muhammedin.