Ero Sunni ja shiiaSunni vs shiia

Ero sunnien ja shiiojen on peräisin poliittisesta ja hengellisestä perustein. Muut erot ovat perusteella uskonnollisia käytäntöjä ja rituaaleja ihmiset seuraavat. Sunni on arabialainen sana, joka tarkoittaa se, joka seuraa perinteistä tai Sunah Profeetan taas shiiojen sana on peräisin Shiayat e Ali se merkitsee ystävien Ali.

Sunni ja Shia kehitetty erilaisia ​​poliittisia uskomukset johtoon kuoleman jälkeen profeetta Muhammedin RH. Kaikki ne, jotka kannattavat Abu Bakar, Umar ja ottomaanien, kolme ensimmäistä caliphs, kutsutaan sunnit ja ne, jotka uskovat, että johto vain kuului perheen Profeetan kutsuvat itseään Shia. Shia muslimit uskovat, että Ali oli oikeutettu seuraaja ja kelpaavista ensimmäinen kalifi koska hän oli serkku ja vävy in- laki profeetta.

Sunnimuslimit ovat enemmistönä verrattuna Shia muslimien ja ne ovat levinneet ympäri maailmaa. Shia muslimit ovat merkittävästi läsnä Irakissa, Iranissa, Bahrain, Jemen, Syyria, Libanon ja Pakistan.

Sunni ja Shia muslimien on erilaiset uskonnolliset käytännöt, vaikka ne jakavat joukon samat uskomukset islamin. Ne ovat lähes viisitoista minuuttia eroa heidän rukouksensa ja paasto kertaa. Myös ero niiden rituaaleja ja muita seremonioita kuten nikah tai vihkimistä. Shia muslimit uskovat myös Mutah tai naimisiin naisen lyhyeksi ajaksi taas sunnimuslimien usko tähän vanhentunut rituaali, joka on kielletty profeetta.

Shia ja sunnit molemmilla on erilaiset rituaalit pyhiinvaellukselle samoin. Shia muslimit matkustavat usein maksamaan kunnianosoitus hautoja läsnä Iranissa ja Irakissa. Sunnimuslimien perustavat uskonnolliset käytännöt perusteella Hadithien tai perinteisiin Profeetan kuin kertojana seuralaiset Profeetan taas shiiamuslimien hylätä eivätkä noudata Hadith kirjat yms

Toinen merkittävä ero ja kiistakapula välillä lahkoja on vihamielisyyttä ja vihaa Shiites kohti kolmen ensimmäisen caliphs islamissa ja muita kumppaneita Profeetan. Shiiamuslimien seurata ääripään vihaa joitakin seuralaisia ​​ja rakastaa joitakin muita kumppaneita Profeetan.Shia muslimit uskovat, että kahdestoista imaami Mahdin on jo syntynyt ja tulisi pian pois hänen piiloutunut taas sunnimuslimien uskomaan, että hän ei ole vielä syntynyt ja syntyy pian. Shia muslimit johtaa Ashoora tai suru kulkueita muistiin marttyyri Imam Hussain, pojanpoika profeetta.

Yhteenveto:

1. Shia muslimit uskovat, että laillinen johto perintö kuului vain Ahle-e-BAYET tai verilinjan profeetta.

2. sunnimuslimien seurata Sunnan tai hadith. Hadith tai sunna on käytännössä seuraavat perinteitä Profeetan kertojana profeetta 's seuralaisia.

3. shiiamuslimien lyijyä suru kulkueita muistiin marttyyrin Imam Hussain ja surra kymmenen päivää islamilaisen kuukauden Moharum.

4. Sunni ja shiiamuslimien molemmat noudattaa samoja uskomuksia vaan on eroja uskonnollisten ja rituaali käytäntöjä, kuten rukous tai salaatti ja paasto.