Ero SAN ja NASSAN vs NAS

SAN (Storage Area Network) ja NAS (Network Attached Storage) on kahdenlaisia ​​tallennus- jotka toimivat, varastointi ja tietojen hakeminen, ovat melko sama; mutta toimii melko eri tavoin. Ensisijainen ero näiden kahden välillä on keskipitkällä käytetään tietojen siirtämiseen edestakaisin NAS käyttää verkkoa kuljettaa tietoja, kun SAN doesnt 't. Kanssa SAN, data tyypillisesti kulkee SCSI ja kuidun kanavia.

On myös suuri ero, miten SAN ja NAS sisäänkäyntien tallennettuja tiedotusvälineissä. Vaikka NAS käsittelee tiedostoja ja niiden ominaisuudet, SAN käsittelee yksittäisten lohkojen. Tämä on tärkeää, koska se on palvelin, joka ylläpitää tiedostojärjestelmä SAN ja siirtyminen väärä tiedostojärjestelmä tekisi tietojen hyödytön. Toisaalta, NAS on oma tiedostojärjestelmä ja se tallentaa tai noutaa tiedostoja ilman, että palvelimelle pääsyä raaka lohkoja asemista. Koska tämä ero, on mahdollista saada useita tietokoneita, jotka toimivat eri käyttöjärjestelmiä käyttää NAS muttei SAN. Koska NAS hakee ja tallentaa tiedostoja asemalle, se on toinen abstraktio kerros niin, että sisäänpääsyä tietokone tarvitsee vain tietää oikea komento toiminnan.

Toinen keskeinen ero kahden näkyy, kun tarvetta varmuuskopioida sisällöstä molempien syntyy. Varmuuskopiointi NAS voi olla huomattavasti nopeammin kuin SAN. Tämä johtuu vain tiedostot on varmuuskopioida NAS. Kanssa SAN, kaikki yksittäiset lohkot tarvitsevat tuekseen riippumatta siitä sisällöstä tietoja tai ovat yksinkertaisesti tyhjiä.Vaikka jotkut saattavat ajatella niin, nämä kaksi tekniikkaa eivät ole toisiaan poissulkevia. On hybridi järjestelmiä, jotka käyttävät molempia SAN ja NAS tarjota joustavuutta ja ottaa edut vahvuuksia molemmat järjestelmät. NAS tarjoaa tiedostojen käyttöoikeudet samalla SAN tarjoaa pääsyn yksittäisiä lohkoja asemista.

Yhteenveto:

1. NAS toimii verkossa, kun SAN doesnt 't
2. NAS sisäänkäyntien tiedot tiedostoa samalla SAN tekee lohkot
3. NAS hallitsee omia tiedostojärjestelmä vaikka SAN ei
4. NAS voi olla pääsee useiden käyttöjärjestelmien muttei SAN
5. NAS varmuuskopiot ovat tehokkaampia kuin SAN varmuuskopiot