Ero GPL ja LGPLGPL vs LGPL

Jotta ymmärtää ero GPL ja LGPL sinun täytyy ymmärtää perusajatus avoimen lähdekoodin ohjelmistoja. GPL on periaatteessa oikeuskäsitteistön joka tekee avoimen lähdekoodin ohjelmisto, mikä on. Koska voit käyttää koodeja avoimen lähdekoodin ohjelmistoja, asiakas saa tehdä muutoksia, parantaa ja luoda omia twist siihen. Kuitenkin vastineeksi hän saa tehdä niin, se on sinun velvollisuus varmistaa, että muut voivat hyötyä ideoita ja muutoksia tekemällä niistä kaikkien avoimen lähdekoodin ohjelmiston käyttäjille.

Linux on tunnetuin avoimen lähdekoodin ohjelmisto, joka koskee GPL. GPL sanoista General Public License. LGPL on kuin muutettu versio GPL. Se tarkoittaa Lesser General Public License. Se rajoittaa vaatimus tarjota joitakin koodin, mutta silti tulee paljastaa muutokset että te toteuttaa. Mitä asiakas saa pitää salassa on oma aineisto, joka yhdistää suoraan ohjelmiston. Näin voit vaihtaa ohjelmiston, luo oma henkilökohtainen twist, ja silti suojata omaa materiaalia.

LGPL ei ole suunniteltu samaan käyttöön kuin GPL. Käyttö LGPL rajoittuu ohjelmiston kirjastojen ja vastaavien asettaa ups. GPL voidaan suorittaa tiedostoja suunniteltu toteutettavaksi, onko 're kehittää yrityksen sivuston voittoa, tai et' uudelleen yksinkertaisesti yhdistää tiedot yhteen uudella tavalla.

GPL on hyötyä koko ohjelmoinnin yhteisöä. Koska uutta kehitystä luodaan tai lisätään, jokainen voi oppia jotain uutta. Se on johdonmukainen tapa luoda uusi reuna koulutuksen ja soveltaminen ohjelmistoja.

Jos sovellettava LGPL ohjelma ja et hyötyvät johdannaisteosta, voit valita jakelun koko monilla termejä. Kautta kääntäminen 3 § lisenssin ja sopimus voi itse mennä eteenpäin ja käyttää LGPL ei-johdannainen työtä, ja sitten muuttaa ehtoja mukaan GPL. Näin voit käyttää ohjelmistoa johdannaisteos, vaikka sinun täytyy tarkistaa ehdot tarkasti, jotta politiikan Haven 't hiljattain muuttanut.

Yhteenveto:1. GPL edellyttää, että annat koodin kaikki tehdyt muutokset ohjelmiston.

2. GPL on perusta avoimen lähdekoodin ohjelmistojen ohjelmoijille.

3. LGPL käytetään ohjelmistojen kirjastojen, versus toteuttamista tiedostot GPL.

4. GPL tarjoaa laajan valikoiman mahdollisia parannuksia koko ohjelmakaudella yhteisöä.