Ero VB ja VBScriptVB vs. VBScript

Visual Basic (tunnetaan myös nimellä VB) on tapahtuma ajetaan ohjelmointikieli. Tämä on kolmannen sukupolven tämän kielen ja on myös integroitu kehitysympäristö (tai IDE). Se tulee Microsoft ja käytetään erityisesti sen ohjelmointi malli CCOM. Se on kehuttu yksinkertainen kieli oppia, koska sen BASIC perintöä ja sen graafinen kehitys piirteet. VB mahdollistaa nopea sovelluskehitys (tai RAD) on GUI sovelluksia; tietokantojen avulla Data Access Objects, Remote Data Objects, tai ActiveX Data Objects; ja luominen ActiveX ja esineitä.

Visual Basic Scripting Editionin (tunnetaan myös VBScript) on Active Scripting kieli, jonka kehitti Microsoft. Se käyttää Component Object Model käyttää elementtejä ympäristössä, jossa se on käynnissä C; esimerkiksi FileSystemObject (tai FSO) käytetään luoda, lukea, päivittää ja poistaa tiedostoja. Tämä kieli 's syntaksi on heijastusta Alkuperältään rajoitettu vaihtelu VB. Se on asennettuna jokaiseen työpöydällä vapauttamaan Microsoft Windows, osana Windows Server, ja Windows CE Cdepending mikä laite se on asennettu ). Se täytyy suorittaa vastaanottavassa ympäristössä. VBScript ympäristö itsessään on upotettava muissa ohjelmissa tällaisten tekniikoiden kuten Microsoft Script ohjaus.

VB oli halu tulla luonnollisesti kuin kieli ohjelmoinnin aloittelijoille. Koska sen helppokäyttöisyys, se pystyy molempien avulla ohjelmoijat luoda perus GUI sovelluksia ja kehittämään monimutkaisia ​​sovelluksia. VB useita toimeksianto ei ole mahdollista. Myös numeerinen arvo Boolen vakio 'True' on -1. VB, loogisia ja bittioperaatioiden yhtenäistetään. Myös VB sisältää vaihtelevan array pohja ja vahva integraatio Windows.

VBScript toimii samalla JavaScript Cit on kieli, joka kirjoittaa suoritettavia toimintoja, jotka on upotettu tai sisällytetty HTML-sivuja. Nämä toiminnot ovat vuorovaikutuksessa Document Object Model (tai DOM) voidakseen suorittaa tehtäviä, jotka eivät muutoin mahdoton HTML yksin. VBScript tunnetaan myös pystyä luomaan sovelluksia, jotka kulkevat suoraan käyttäjän 's tietokone, jos tietokoneessa on Microsoft Windows.Yhteenveto:

1. VB on tapahtuma ajetaan ohjelmointikieli, joka oli suunniteltu tekemään ohjelmointi helpompi ohjelmointi aloittelijoille; VBScript on aktiivinen skriptikieli, joka käyttää COM käyttää elementtejä ympäristössä, jossa se on käynnissä.