Ero Gantt ja PERT kaavioGantt vs PERT kaavio

PERT ja Gantt kaavioita ovat visualisointi työkaluja. PERT kaavio sanoista 'Pert' kaavio. Molemmat kaavioita käyttävät projektipäälliköt ja auttaa näyttämällä tehtäviä, joita tarvitaan projektin loppuun. Kaavioita käytetään tehtävien aikataulutus, valvontaan ja hallinnointiin tehtävät välttämättömiä hankkeen toteutumista. Ero niiden välillä on se, että janakaaviota on pohjimmiltaan pylväskaavio ja PERT kaavio on vuokaavio.

Gantt-kaavio
Gantt kaavio ensin kehitetty ja otettu käyttöön Charles Gantt vuonna 1917. Se käsittelee seuraavista työtehtävistä tarvitaan hankkeen loppuun. Tässä kaaviossa, kukin rekki edustaa tehtävän. Pituus palkki näyttää aika tarvitaan hoitamaan tehtävää. On X-Y kaavio, X-akselin tarkoittaa aikaa, jonka hanke saa valmiiksi. Gantt kaavio on hyvin tehokas väline arvioitaessa hankkeen 'tila. Se pohjimmiltaan painotetaan ja osoittaa, kuinka paljon aikaa tarvitaan tehtävän suorittamiseen.

Se on lineaarinen kaavio. Riippumattomat tehtävät liittyvät nuolilla. Nämä nuolet osoittavat välistä suhdetta kahden itsenäisen tehtävien se yhdistää. Suhde käsittelee riippuvuutta yhden tehtävän toiselle. Yksi tehtävä on täydennettävä ennen kuin toinen voi alkaa. Riippumatta resursseja tarvitaan valmiiksi yhden tehtävän tunnistetaan ja edustaa seuraavaksi Gantt-kaavion.
Gantt kaavioita ovat tehokkaita hankkeita, jotka ovat yksinkertaisia ​​ja ei tarvitse mitään muutoksia kesken kaiken. Rajoitukset Gantt kaavioita ovat, että ne eivät pysty edustamaan riippuvuutta koskevat tehtävien toisistaan ​​tehokkaasti.PERT Chart
Pert kaavioita kehitettiin ja otettiin käyttöön vuonna 1950 Yhdysvaltain laivaston. Ne kehitettiin hallita suuria projekteja, jotka oli monimutkaisia ​​tehtäviä ja erittäin intertask riippuvuus. Kaaviot on aloittamista solmu, ja aloittamisen solmun myöhemmin haarautuu moniin verkkoihin tehtäviä.
PERT kaavioita edustaa projekteja, jotka tarvitsevat kokoonpanolinjalla loppuun projektin. Ne edustavat myös suhdetta eri tehtävien suorittaminen edellyttää hankkeen. PERT kaavio on monia yhdistävän tai rinnakkaisten verkostojen riippumatonta tehtäviä.
Nämä kartat on suunniteltu pienten osien projektin. He päättyy tärkein kohta uudelleen. Rajoitus on PERT kaavio on, että ne voivat olla hyvin sekava ja monimutkainen; Näin, niitä käytetään yhdessä Gantt kaavioita, jotka ovat yksinkertaisempi ja selkeämmin.

Yhteenveto:

1. Gantt kaavioita kehitettiin ja otettiin käyttöön vuonna 1917 Charles Gantt. Se käsittelee seuraavista työtehtävistä tarvitaan hankkeen toteuttamiseksi; kun taas PERT kaavioita kehitettiin ja otettiin käyttöön Yhdysvaltain laivaston vuonna 1950 hallita suuria ja monimutkaisia ​​projekteja.
2. Gantt kaavioita keskittyä tarvittava aika tehtävän suorittamiseen; kun taas PERT kaavio keskittyy intertask suhteita.
Gantt on lineaarinen esityksiä tai se on pylväskaavio; kun taas PERT kaavio on vuokaavio ja on rinnakkaiset verkot yksittäisten tehtävien.