Ero HKEY_CURRENT_USER ja HKEY_LOCAL_MACHINEHKEY_CURRENT_USER vs HKEY_LOCAL_MACHINE

HKEY_CURRENT_USER ja HKEY_LOCAL_MACHINE kaksi root avaimia Windowsin rekisterin, joka on elintärkeä osa jokaista Windows käyttöjärjestelmän asennus koska Windows 3. 1. Windowsin rekisterin pitää laitteen asetuksia, lisäohjelmistoilla, sekä muuta tietoa tietokoneen käyttöjärjestelmän ja sovelluksia, jotka ovat sen päällä. Suurin ero HKEY_CURRENT_USER ja HKEY_LOCAL_MACHINE on mitä ne koskevat. HKEY_LOCAL_MACHINE hallussaan tietoa, joka liittyy tietokoneeseen koko aikaa HKEY_CURRENT_USER sisältää tietoja, jotka nimenomaan käyttäjälle. Näin ollen, on olemassa vain yksi kopio HKEY_LOCAL_MACHINE kun on useita kopioita HKEY_CURRENT_USER eri arvoilla.

Jos käyttäjä päättää muokata rekisterimerkinnät HKEY_CURRENT_USER, hän vain muuttaa asetuksia itse. Mutta jos hän muuttaa merkinnät HKEY_LOCAL_MACHINE, hän olisi muuttanut asetukset kaikille käyttäen kyseistä tietokonetta. Hyvä esimerkki tästä olisi asentamassa uutta ohjelmistoa. Monet ohjelmistot kysyä asennuksen yhteydessä, olisiko nykyisen käyttäjän ainoa tai kaikille. Valitseminen nykyiselle käyttäjälle vain johtaisi merkinnät tehdään vuonna HKEY_CURRENT_USER kun valitaan kaikille asettaisi merkinnät HKEY_LOCAL_MACHINE. On selvää, valitsemalla entinen tarkoittaa, että vain käyttäjä, joka asentanut ohjelmistoa voisi käyttää sitä, kun taas jälkimmäinen vaihtoehto näyttää kaikille ja käyttää ohjelmistoa.

Toinen keskeinen ero HKEY_LOCAL_MACHINE ja HKEY_CURRENT_USER on kuka voi muokata sitä. Entinen voi muokata kuka tahansa käyttäjä, jolla on pääsy rekisteriin, kun taas jälkimmäinen voi muokata vain käyttäjän itsensä tekemä. Et voi kirjautua yksi tili ja muokata HKEY_CURRENT_USER merkinnät toiselle tilille.Lopuksi on kysymys kun rekisterimerkinnät ladataan. HKEY_LOCAL_MACHINE ladataan aikana käynnistyksen käyttöjärjestelmän. Vertailun vuoksi HKEY_CURRENT_USER on vasta ladattu, kun käyttäjä kirjautuu sisään hänen tililleen, mikä on varsin kohtuullinen, koska käyttöjärjestelmän ei tiedä mikä HKEY_CURRENT_USER se lataa. Jos käyttäjä ei kirjaudu sisään pääsyn tietylle tilille tai kirjautuu vieras tilin, oletuksena HKEY_CURRENT_USER asetuksia olisi ladattu. Jotta uusi käyttäjä, HKEY_CURRENT_USER merkinnät olisi myös sama kuin oletusarvo.

Yhteenveto:

1. HKEY_CURRENT_USER soveltuu ainoastaan ​​yksi käyttäjä, kun HKEY_LOCAL_MACHINE sovelletaan kaikkiin
2. HKEY_LOCAL_MACHINE on aina käytettävissä, kun HKEY_CURRENT_USER tietylle käyttäjälle on käytettävissä vain, kun hän kirjautuu sisään