Ero GZIP ja BZIP2GZIP vs BZIP2

GNU zip (tunnetaan myös nimellä GZIP) on sovellus, jonka tarkoituksena on pakata tiedostoja. Se oli alun perin tarkoitus korvata pakata ohjelmaa käytetään alussa Unix-järjestelmissä C käytettäväksi GNU-projektia (ilmainen ohjelmistoprojektin).

BZIP2 on avoimen lähdekoodin häviöttömän pakkausalgoritmi C pohjimmiltaan, luokan tiedon pakkaus algoritmeja, joka tekee mahdolliseksi sen, että alkuperäisen datan pakatun tiedoston kokonaan rekonstruoida pakatun datan.

GZIP perustuu algoritmiin tunnetaan tyhjetä. Tämä on myös häviötön pakkausalgoritmi. Se käyttää sekä LZ77 algoritmin ja Huffman-koodauksen. Pohjimmiltaan, GZIP viittaa tiedostomuoto on sama nimi. Tämä muoto on 10-tavuinen otsikko, joka sisältää maaginen numero (joka tarkoittaa numeerinen tai teksti-arvo, joka ei koskaan muutu ja sitä käytetään merkiksi tiedostomuotoon tai protokolla, nimeämätön numeerinen arvo, joka ei koskaan muutu, tai erillisten arvojen, joita ei voi erehtyä mitään muuta), extra otsikot, jotka voidaan tai ei oikeastaan ​​ole tarpeen (alkuperäisen tiedoston nimi, esimerkiksi), elin, joka sisältää tyhjetä llä pakattu hyötykuorma (jotka ovat tietoja, että otsikot kantaa), ja 8 tavun footer joka sisältää CRC-32 tarkistussumma, samoin kuin todellinen pituus alkuperäisen pakkaamatonta tietoa.

On olemassa erilaisia ​​puristuksen tekniikoita, että BZIP2 muoto käyttää, jotka on pinottu huipulla toisiinsa useita kerroksia. Ne esiintyvät hyvin erottuva järjestyksessä: jononpituuskoodaus (joka on mikä tahansa sekvenssi neljästä 255 kahtena symboleja, jotka korvataan neljä ensimmäistä symbolia, ja pituus koodaus, joka toistaa välillä 0 ja 251), Burrows-Wheeler muunnos ( joka on palautuva lohko-sort, joka muodostaa hyvin ytimen bZIP2), Siirrä eteen (lähtee koko jalostettu lohkon muuttumaton), jononpituuskoodaus (joka koostuu pitkistä säikeiden varoitusmerkit C yleensä nollat ​​C joka jatkuvasti toista tuotoksen, ja korvataan sekä symboli ja jono kaksi koodia), Huffman-koodausta (joka on prosessi, joka korvaa kiinteän pituuden symboleja 8-bittinen tavua muuttuvien koodien), Multiple Hoffman koodaus (mikä koostuvat useista Hoffman pöytiä samankokoiset), Unaarinen pohja 1 koodaus, Delta koodaus, ja Harva bittinen array.Yhteenveto:

1. GZIP on ilmainen sovellus voidaan pakata tiedostoja; BZIP2 on avoimen lähdekoodin häviötön pakkausalgoritmi, joka mahdollistaa hakea alkuperäisen datan pakatun tiedoston.