Ero MB ja GB MB vs GB

Nopeus tiedonsiirron televiestinnässä ja tietokoneen käyttö perustuu määrä bittejä, merkkejä, tai lohkojen niiden järjestelmissä. Nämä mitataan useita yksiköitä bittiä sekunnissa eli tavu sekunnissa.

Bit on lyhyt binääriluvun, joka on määrä tallennetut tiedot digitaalisessa laitteessa. Se on muuttuja, joka on kaksi mahdollista arvoa merkitään arabialaisilla numeroilla 1 (tosi) ja 0 (epätosi).

Tavu on yksikkö digitaalisen tiedon käytetty tietotekniikan ja televiestinnän. Se koostuu kahdeksan bittiä koodaamaan yhden merkin tekstiä. Se käyttää tekstipuhelimen koodit, kuten 6-bittisten koodien Yhdysvaltain armeijan ja laivaston.

Tartuntojen vähentämiseksi kustannuksia, 8-bittinen koodi kehitettiin ja muodostettu perusteella varhaisen Internetin käytön. Tänään tavu koostuu 16 bittiä, kilotavu on 1024 tavua, megatavun on 1024 kilotavua, ja gigatavu on 1024 megatavua.

Vuonna ohjelmointikielet kuten C-kielellä, tavu edustaa vähintään 8 bittiä, kun taas C ++ ohjelmointikielellä; se edustaa 8, 9, 16, 32, tai 36 bittiä.

Käytettäessä useita yksiköitä tavuja, etuliitteet kuten kilo (K), mega (M), giga (G), ja useita muita on käytetty. Useita yksiköitä ilmaistaan ​​valtuudet 2 ja on eri määritelmiä.

megatavua

Megabyte on junayksikön tavun lähetyksessä käytettävä ja varastointi digitaalisen tiedon riippuen yhteydessä. Saat tietokoneen muistiin, se koostuu 1048576 tavua ja tietokoneen varastoinnin se koostuu miljoonaa tavua.Kansainvälinen mittayksikköjärjestelmä (SI) suosittelee määritelmän miljoonaa tavua, joka on mukaisesti verkottumisen yhteyksissä, kiintolevyt ja flash varastointi, suorittimen kellotaajuus, ja mittarina. Se käyttää desimaalin yksiköitä ilmaisemaan tiedostokoko.

Määritelmä 1048576 tavua käyttävät Microsoft Windows ja näytössä levyn kapasiteetista ja tiedostokoko. 1024000 tavua määritelmä toisaalta käytetään 3. 5 tuuman HD levyke.

gigatavua

Gigabyte on moninkertainen yksikkö tavu käytetään digitaalisen tiedon tallentamiseen ja käyttää laitteen symbolin GB. SI käyttää määritelmää miljardi tavua yhden gigabitin. Sitä on myös käytetty kuvaamaan gibitavu (1073741824 tavua).

Jotta levyä ja tiedonsiirron määriä televiestinnässä, gigatavu tarkoittaa miljardi tavua. Useimmat kiintolevyvaihtoehtoja tänään mitataan gigatavua mutta eri valmistajien silti käyttää erilaisia ​​määritelmiä, jotka voivat olla hämmentävää.

Yhteenveto

1. Sekä megatavu ja gigatavu useita yksiköitä tavu käytetään digitaaliseen tallentamiseen ja siirtoon, ero on tavujen että ne koostuvat.
2. megatavu sisältää miljoonaa tavua kun gigatavun sisältää miljardi tavua, kun niitä käytetään tietokoneen tietojen varastointiin, kuten kova ja flash-asemat.
3. Kun käytetään tietokoneen muistiin, megatavun koostuu 1048576 tavua.
4. Sekä seurata kansainvälisen mittayksikköjärjestelmän (SI) määritelmät mutta myös käyttää binary määritelmiä riippuen siitä, miten niitä käytetään.