Ero ATX ja Micro ATXATX vs Micro ATX

Ostaessaan tietokoneita, useimmat ihmiset eivät tiedä, että on olemassa kaksi yhteistä muodossa tekijät työasemien; ATX ja Micro ATX, joka on myös yleisesti lyhennettä mATX tai uATX. 'ATX' tarkoittaa 'Advanced Technology eXtended' ja oli parannettu versio vanhempi AT muodossa tekijä. Micro ATX on yksi offshoots ATX, ja sen tärkein ero päässä ATX on koko. ATX säilyttää yleisesti suorakulmainen levykoko mittaus 305mm. by 244mm. Micro ATX on tasaisempi neliö, joka pitää 244mm. leveys mutta supistetaan pituus mennessä 61mm.

Tärkein haittapuoli Micro ATX verrattuna ATX on pienempi määrä laajennusportit jotka sijaitsevat alapäässä. Vaikka ATX levyt on tyypillisesti viisi laajennuspaikkaa, Micro ATX on tyypillisesti kolme neljä on ehdoton maksimi. Tämä kompensoi osittain monet kartonginvalmistajat integroimalla yhteisiä toimintoja, kuten ääni, verkottumisen, ja jopa grafiikka. Se ei ole enää harvinaista nähdä tietokoneita, jotka eivät käytä laajennus satamissa.

Vaikka Micro ATX on pienemmässä koossa, sama sallittua leveyttä se säilyttää suurimman osan kiinnityskohdat perustetun ATX. Tämä mahdollistaa Micro ATX levyt asentaa ja asentaa täydellisesti sisällä ATX alustan. Micro ATX tapauksissa pääpaino on pienempi koko pienemmässä tilassa. Tämä estää käyttämällä ATX board sisällä Micro ATX alustan.Välillinen seuraus Micro ATX on vähentynyt määrä asemapaikkojen koteloon. Ei suuri ongelma, jos sinulla on vain yksi tai kaksi kiintolevyä sisällä, mutta se voi olla ongelma, jos on paljon kovaa ja optiset asemat tai haluat toteuttaa RAID. Monille enemmän tilaa on yleensä parempi sijoittaa tulevaa kasvua, vaikka he eivät koskaan todella tehdä sen. Tämän vuoksi Micro ATX tapauksia vielä ole niin suosittu, vaikka Micro ATX emolevy on nyt suositumpi kuin täysikokoinen ATX levyt.

Yhteenveto:

1. ATX on suurempi kuin Micro ATX.
2. ATX levyt on tyypillisesti enemmän -laajennuspaikkaa kuin Micro ATX levyt.
3. Micro ATX aluksella voidaan asentaa ATX alustan, mutta ei toisinpäin.