Ero FPGA ja MicroprocessorFPGA vs Suoritin

Field Programmable Gate Array tai FPGA olivat kerran yksinkertainen lohkojen portit, jotka voidaan konfiguroida toteuttamaan logiikan, että hän haluaa. Vertailun vuoksi mikroprosessori on yksinkertaistettu CPU tai Central Processing Unit. Se suorittaa ohjelma, joka sisältää erityisen joukko ohjeita. Suurin ero FPGA ja mikroprosessorien on monimutkaisuus. Vaikka molemmat vaihtelevat monimutkaisuus mittakaavasta riippuen, mikroprosessorit yleensä monimutkaisempia kuin FPGA. Tämä johtuu siitä, että eri prosessien jo toteutettu sitä.

Mikroprosessorit jo on kiinteä joukko ohjeita, jotka ohjelmoijat opittava, jotta voidaan luoda asianmukaiset työohjelman. Kukin näistä ohjeiden on oma vastaava lohko, joka on jo kiinteästi mikroprosessoriin. FPGA doesnt 't ole mitään laitteistologiikalla lohkojen koska se tekisi tyhjäksi alalla ohjelmoitava osa sitä. FPGA on vahvistetut kuin netto jokaisen risteyksen sisältää kytkimen, että käyttäjä voi tehdä tai rikkoa. Tämä määrittää, kuinka logiikka jokaisen lohko määritetään. ohjelmointi FPGA liittyy oppimisen HDL tai Laitteiston Description Language; matalan tason kieli, että jotkut ihmiset sanovat olevan yhtä vaikeaa kuin konekielellä.

Kehitys ja lasku hinnan puolijohteiden ja elektroniikan yleensäkin on hitaasti hämärtynyt linjoihin FPGA ja suorittimiin kirjaimellisesti yhdistämällä kaksi yhdessä paketissa. Tämä antaa yhdistetyn paketin paljon enemmän joustavuutta. Mikroprosessori tekee suurimman osan varsinainen käsittely, mutta se kulkee pois enemmän erityistehtävät FPGA lohko. Näin voit saada molempien maailmojen parhaat puolet. Mikroprosessori voi käsitellä yleisiä tehtäviä, kun taas mukautettuja FPGA lohkojen antaa sinulle mahdollisuuden sisällyttää ainutlaatuisia lohkoja.Parannus elektroniikka on laajentanut kattavuus mikroprosessorit ja FPGA. Jos todella haluat, voit käyttää mikroprosessori ja tehdä siitä tehdä työtä FPGA. Voit myös ottaa FPGA ja tehdä työtä kuin yhden loogisen portin. Niinpä useimpiin tehtäviin missä olet valitsemalla välillä mikroprosessori ja FPGA, voit todennäköisesti tyytymään joko yhdellä.

Yhteenveto:

Mikroprosessorit ovat monimutkaisempia kuin FPGA

Mikroprosessorit on kiinteä ohjeet samalla FPGA don 't