Ero Eheytä ja FormatEheyttää vs. Format

Eheytys (tunnetaan myös pettää tai levyn eheytys) on prosessi, jossa järjestelmä vähentää pirstoutumista tiedostojärjestelmien. Se tekee tämän fyysisesti laittamalla sisältöä levyn järjestyksessä varten tallentamiseksi kappaletta kutakin tiedoston järjestelmässä lähekkäin, ja katkeamattomasti (eli koskettaa järjestyksessä). Päätavoitteena on tarjota enemmän tilaa levyn läpi prosessin tiivistymisen, joten poistamaan edelleen esiintymisten pirstoutumista.

Muotoilu on komento suorittaa monia tehtäviä: Aseta boot record paikkaan määrittämän osiotaulun; selkeää FAT merkinnät muuttamalla ne 0x00; tyhjentää juurihakemisto muuttamalla mitään arvoja todetusta 0x00; formaatti ja tarkistaa jokaisen klusterin selvittää, että klusteri on hyvä tai huono, ja merkitse se sellaisenaan FAT. Muotoilu on yleensä tarpeen muuttaa levyn tiedostojärjestelmä.

Hajanaisuus tapahtuu, kun järjestelmä on voinut varata riittävästi tilaa muistista levylle tallennetut C eli ei ole tarpeeksi tilaa levyllä tallentaa koko tiedoston, ja se asettaa tiedoston välit muihin tallennetut tiedostot levy. Eheytys korjaa tämän ongelman siirtämällä tiedostoja ympäri sisällä vapaan tilan, joka on luotu siirtämällä tiedostot lähemmäksi toisiaan. Se on muisti intensiivinen operaatio, ja on mahdottomaksi täyttää on tiedostojärjestelmä, joka ei ole fyysistä tilaa. Vaikka uudelleenjärjestely ei luoda hieman enemmän tilaa, se ei muuta logistiikkaa tiedostojen koska niiden sijainti on määritelty hakemistorakenteen.

Muotoilu voi tehdä mitään tietojen kanssa itse alueella. Data-alue pysyy koskemattomana, kun levy alustetaan. Kaikki tiedot, jotka on aiemmin kirjoitettu erityinen media on yhä ennallaan kunnes niiden päälle, kun tietty klusterin virkamieskierrossa uutta tietoa. Aiemmissa versioissa MS-DOS, oletuksena paikka, jossa muotoilun tapahtui oli insertoidun levyke, mutta suunnittelijat DOS piti helpompaa muuttaa oletussijainnin asemaan, joka oli käytetyin -therefore, uudempia DOS alustettu C Drive automaattisesti, mikä aiheuttaa maallikkokäyttäjien mullistava ongelmia työnsä katkesi levy oltiin alustettu.Yhteenveto:

1. eheytys on operaatio, joka yrittää luoda lisää tilaa tärkein levy laittamalla tiedostoja saman perheen vierekkäin, peräkkäin; muotoilu on komento käytetään lähinnä muuttaa levyn tiedostojärjestelmä.