Ero 3G ja 4G3G vs 4G

3G on tällä hetkellä maailman 'paras kytkentätapa kun se tulee matkapuhelimiin, ja erityisesti langattoman Internetin. 3G tarkoittaa 3. sukupolven koska se? On vain, että kannalta evoluutiopolkua matkapuhelin teollisuudelle. 4G tarkoittaa 4. sukupolven. Tämä on joukko vakio, jota kehitetään tulevana seuraajana 3G lähitulevaisuudessa.

Suurin ero näiden kahden välillä on olemassa yhteensopiva teknologioita. On olemassa joukko tekniikoita, jotka kuuluvat 3G, kuten WCDMA, EV-DO, ja HSPA mm. Vaikka paljon matkapuhelin yritykset ovat nopeasti kopioida niiden teknologioiden 4G, kuten LTE, WiMAX, ja UMB, mikään näistä ovat todella yhteensopivia määritellyt vaatimukset, joita 4G standardi. Nämä tekniikat ovat usein kutsutaan Pre-4G tai 3. 9G.

4G-nopeuksia on tarkoitus ylittää 3G. Nykyinen 3G nopeudet ovat päällä ulos 14 Mbps downlink ja 5. 8Mbps uplink. Voidakseen luokitella 4G teknologia, jopa 100 Mbps on tavoitettu liikkuvan käyttäjän ja 1 Gbps varten paikallaan käyttäjälle. Toistaiseksi nämä nopeudet ovat vain tavoitettavissa langallisissa lähiverkoissa.

Toinen keskeinen muutos 4G on luopumista piirikytkentä. 3G tekniikat käyttävät hybridi piirikytkennästä ja pakettikytkentä. Piirikytkentä on hyvin vanha tekniikka, jota on käytetty puhelinjärjestelmiä hyvin pitkään. Haittapuoli tekniikka on, että se sitoo resurssin niin kauan kuin yhteys pidetään yllä. Pakettikytkentä on tekniikka, joka on hyvin yleistä tietokoneverkoissa mutta on sittemmin esiintynyt matkapuhelimissa samoin. Jossa pakettikytkentäisyyteen varoja voidaan käyttää ainoastaan ​​silloin, kun on lähetettävä tieto poikki. Tehokkuus pakettivälitteisen mahdollistaa matkapuhelinyhtiö puristaa enemmän keskusteluja samaan kaistanleveyttä. 4G teknologioiden enää hyödyntää piirikytkentäisen jopa äänipuheluita ja videopuheluita. Kaikki tiedot, jotka on kierrätetty olisi pakettikytkentäisen tehokkuuden parantamiseksi.Yhteenveto:

1. 3G tarkoittaa 3. sukupolven aikana 4G edustaa neljäs sukupolvi

2. 3G teknologiat ovat laajassa käytössä, kun 4G-yhteensopiva teknologiat ovat vielä näköpiirissä

3. 4G nopeudet paljon nopeammin kuin 3G