Ero CPLD ja FPGA CPLD vs FPGA

CPLD (Complex Programmable Logic Device) ja FPGA (Field Programmable Gate Array) ovat kaksi logiikka laitteita, jotka ovat alkaneet hämärtää johtuen teknisistä parannuksista ja käyttöönotto yhden 's ominaisuuksia toiselle. Suurin ero FPGA ja CPLD on monimutkaisuus tai lukumäärää logiikkaporttia sisältyy kuhunkin. Vaikka todelliset luvut voivat vaihdella suuresti eri mallien välillä, CPLD: t sisältävät muutamasta tuhat portit kymmeniin tuhansiin. vertailun FPGA on kymmeniätuhansia muutaman miljoonan. takia valtava ero määrä portteja, se on helppo sanoa, että voit rakentaa monimutkaisempia logiikkaa FPGA kuin CPLD.

Yksi merkittävä etu, joilla on erittäin suuri määrä portteja on kyky olla korkean tason toimintoja upotettu siru. Luomisen sijaan ne itse, jotkut FPGA jo summaimet, kertojat, ja monet muut operaattorit yleisimpien tehtäviä. Ohjelmoija voi sitten keskittyä itse tavoite suunnittelun ja ei tarvitse huolehtia siitä toteuttamiseen tällaisia ​​toimintoja.

On myös suuri ero näiden kahden välillä, kun se tulee niiden arkkitehtuuri. FPGA käyttää LUT (Look-up taulukot), kun CPLD käyttää yksinkertaisempi summan tuotteet (kutsutaan myös meri portit). Käyttämällä Luts ovat edullisia, koska se tarjoaa merkittäviä säästöjä käsittelyaika kun siru ei tarvitse mennä läpi uudelleen laskemiseksi summan tuotteiden CPLD tehdä. LUT myös joustavampi kytkennän sisäisten FPGA moduulien kuin mitä CPLD pystyy.Viimeinen suuri ero näiden kahden välillä on haihtumaton muisti. LUT ovat eräänlaista muistin, mutta se ei säily, kun teho on poistettu. CPLD: t on haihtumaton muisti upotettu pelimerkkejä, jotta ne voivat toimia heti ilman ulkoista ROM. CPLD: t ovat jopa käyttää toimimaan 'boot loader' varten FPGA. Kuten jo mainittiin tämän artikkelin alussa, linjan välillä ominaisuuksia alkaa hämärtyä. Jos haluat poistaa tarvetta 'käynnistyslataimista' päättäjät FPGA ovat alkaneet upottaa pysyvään muistiin heidän FPGA-sirut; jolloin tämä ominaisuus läsnä sekä CPLD ja joitakin FPGA.

Yhteenveto:

1. FPGA ovat monimutkaisempia kuin CPLD.
2. FPGA on enemmän korkean tason sulautettujen toimintoja kuin CPLD.
3. FPGA käyttää hakutaulukkojen samalla CPLD käyttää summan tuotteita.