Ero artiklan valkosipuli ja violetti valkosipuliArticle Valkosipuli vs. Purple Valkosipuli

Valkosipuli on yksi yleisimmistä yrtit käytämme jokapäiväisessä elämässä. Kuitenkin useimmat ovat tietämättömiä eri puolia ja historiaan se merkitsee '| tai että on valkoinen ja violetti valkosipuli. Tunnetaan myös nimellä Allium sativum, se on itse asiassa alle Alliaceae perhe (joka on myös perheen sipuli; huomautus fyysinen yhdennäköisyys) joita on muutama sata lajikkeet. heidän joukossaan ovat softneck lajikkeita, jotka sisältävät artisokat ja silverskin ja hardneck lajikkeet (aka ophioscorodon), joka on posliinia, rocamble ja omituisesti-värillinen, violetti raita lajike. Vaikka lajikkeet on monia yhtäläisyyksiä, valkoinen ja violetti valkosipuli on myös muutamia eroja.

Kaikenlainen valkosipulia on sekä kulinaarinen ja lääkkeiden hyötyjä. Koska antioksidantteja, jotka läpäisevät sen, se auttaa pääsemään eroon 'vapaita radikaaleja' ihmiskehossa. Vapaat radikaalit ovat syynä soluvaurioita, jotka aiheuttavat erilaisia ​​sairauksia ja vaikuttaa ikääntymisen merkkejä. Vaikka on vapaita radikaaleja kerääntyä luonnollisesti kehossamme, ympäristömme ja elämäntavat voivat merkittävästi lisätä niiden määrää. Saastuminen, jossa on epäterveellinen ruokavalio, tupakointi, jne .; nämä kaikki osaltaan rakentaa vapaiden radikaalien. Hyvä uutinen on sekä valkoinen ja violetti valkosipuli auttavat vapaiden radikaalien kertymistä, estää tai minimoida negatiiviset vaikutukset tuovat. Sydän- ja verisuonitaudit ovat myös yksi kielteisiä vaikutuksia että valkoinen ja violetti valkosipuli voi auttaa ehkäisemään tai vähentämään niitä kertoimella kehittää. Kuten aiemmin mainittiin, valkoinen ja violetti valkosipuli on antioksidantteja, jotka auttavat vähentämään vapaiden radikaalien joka edistää sydänsairauksien. Lisäksi ne auttavat vähentämään huono kolesteroli ja nostaa tasoa hyvän kolesterolin. Kulutus valkoinen ja violetti valkosipuli säännöllisesti auttaa verenkiertoa kehossa ja pitää verenpaine normaali.

Valkoinen ja violetti valkosipulin ruokavalio voi myös parantaa toimintaa immuunijärjestelmää. Vahvempi immuunijärjestelmä luonnollisesti estää kehitystä toivottuja ahdistukset, jotain yhtä yleistä kuin kylmä vakavia sairauksia, kuten syöpää. Tutkimukset ovat osoittaneet myös valkoinen ja violetti valkosipuli ruokavalio voi vähentää riskiä syöpiä kuten rinta-, paksusuoli-, kurkunpään ja eturauhassyöpää.

Liika kulutus valkoinen ja violetti valkosipuli voi olla kielteisiä vaikutuksia samoin. Ne voivat ärsyttää ruoansulatuskanavan, kehittäminen pahanhajuinen hengitys ja epämiellyttävää kehon tuoksu. Jotkut yksilöt ovat myös allerginen sekä valkoinen ja violetti valkosipuli lajikkeita. Kosketus valkosipulia otteita voi myös aiheuttaa vaurioita ja ihottumaa, ja ylimäärä elimistössä voi olla vaikutusta veren hyytymiseen, joten se ohuempi ja aiheuttaa haavoja pidempään.Suurimmat erot valkoiset ja violetti valkosipuli ovat niiden saatavuus ja vaikutus ruoanlaittoon. Valkosipuli on yleisempää. Softneck valkosipuli, jotka ovat aina valkoisia, on helpompi nostaa ja ovat hardier (huolimatta siitä, mitä nimi voisi saada käsityksen). Ne ovat suotuisammat merenkulun ja matkustaa. Niillä on usein hyvin voimakas tuoksu ja maku. Usein valkosipuli on enemmän kynttä kuin violetti valkosipuli.

Violetti valkosipuli lajikkeet ovat alle ophioscorodon lajikkeet alias 'hardneck.' He ja heidän kaltaisensa, kuten posliini ja rocambole tyyppejä, kutsutaan sellaisenaan, koska käärmeen kaltainen kannan on käämit, kun ne kasvavat. Vertailun valkoiseen valkosipuli, violetti valkosipuli on vähemmän kynttä mutta sipulit ovat yleensä suurempia. Violetti valkosipuli, tai tarkemmin jäljempänä lila-raidallinen valkosipuli, on useita lajikkeita samoin, kuten Persian Star, Chesnok Red, Metechi ja Persian Star mm. Mielenkiintoista, suurin osa yhteisen violetti valkosipuli peräisin entisen Neuvostoliiton. Verrattuna valkoiset lajikkeet, lila-raidallinen valkosipuli haju on miedompi ja makua; Chesnok Red, esimerkiksi, vaikka on makea Tange sitä. Violetti valkosipuli eivät säilytä sekä valkosipuli mutta säilyttävät maku enää edes keittämisen jälkeen.

Yhteenveto:

1. Sekä valkoinen ja violetti valkosipuli on erilaisia ​​lääkkeitä etuja, lähinnä ansiosta antioksidantteja ja immuunijärjestelmää lisäämällä osia niiden sisällä.
2. Useimmat valkosipuli, kuuluvat softneck lajike, jota on helpompi nostaa, on säilyy kauemmin ja enemmän kynttä.