Ero Aerobinen ja anaerobinenAerobinen vs anaerobinen
Teknisesti ottaen termi 'aerobinen' on adjektiivi, joka koskee 'vaativat ilma', erityisesti happi. Sen vastine 'anaerobinen' tarkoittaa 'ilman ilmaa' tai ei tarvitse happea. ? Ilmeisesti nämä kaksi termiä ovat tarkkoja vastakohtia. Niiden erot tulevat selvemmiksi kun niitä käytetään viitaten soluhengitykseen, liikunta ja tyypit organismeja.
Kasveissa ja eläimissä, aerobinen hengitys on tärkein prosessi, jonka he käyttävät energiaa muodossa ATP tai adenosiini trifosfaattia. Avain toimija sukupolven ATP olisi happi, joka toimii myös terminaalin elektronin vastaanottaja. Aerobinen aineenvaihdunta on noin 19 kertaa tehokkaampi kuin anaerobinen aineenvaihdunta. Kääntäen, anaerobinen hengitys on tehty joitakin mikro-organismeja. Sen sijaan, hapen, epäorgaanisen akseptorin, kuten rikkiä käytetään lopullista elektronin vastaanottaja.
Lisäksi aerobinen organismeja tai aerobiset ovat ne, jotka voivat elää ja kasvaa ympäristössä, jossa on happea. On olemassa neljänlaisia ​​aerobista organismeihin. Ehdoton aerobit ovat ne, jotka vaativat happea soluhengityksestä voidakseen käsitellä energiaa. Vapaaehtoiset ovat ne, jotka osittain hyväksikäyttää happea ja osittain luottaa anaerobista menetelmiin. Microaerophiles voi käyttää minimaalinen happipitoisuus. Ja lopuksi, aerobisesti sietää happi mutta don 't olennaisesti tarvitse sitä. Sen sijaan, anaerobiset organismit tai anaerobeja ovat ne, jotka eivät tarvitse happea selviytymisen ja kasvun. On olemassa kolmenlaisia. Ehdoton anaerobeja ovat ne, jotka don' t tarvitsevat happea ollenkaan ja ovat jopa vahingoittaa sen läsnäolo. Aerotolerants ovat ne, jotka don 't käyttää happea, mutta voi silti sietää sitä. Vapaaehtoiset aerobiset olisivat ne, jotka voivat selviytyä kanssa tai ilman happea.
Sikäli kuin fyysinen kunto ja terveys ovat huolissaan, sekä aerobisia että anaerobisia tyypit harjoitukset ovat välttämättömiä kehon. Aerobinen harjoitukset pitää läheinen yhteys kuinka aerobinen hengityksen teoksia. Ne joutua käyttämään happea tuottamaan energiaa. Päinvastoin, anaerobinen harjoitukset tehdä kehon tuottamaan energiaa ilman apua happea. Aerobinen harjoitukset ovat suhteellisen yksinkertaisia ​​rutiineja, jotka voidaan suorittaa pitkäksi aikaa alhaisella nopeudella ja intensiteetti, mikä edellyttää kestävyyttä edellä mitään muuta. Aerobinen liikunta voi olla käynnissä enintään 20 minuuttia. Ne keskittyvät vahvistamaan lihaksia, auttaen parantamaan verenkiertoa ja paine. Ne auttavat myös polttaa rasvaa. Aikana aerobisia harjoituksia, energia toimittaa yleensä hiilihydraatteja ja rasvoja varastoituu elimistöön. ? ? Toisaalta, anaerobinen harjoitukset koostuvat voimakkaampi liikkeitä suoritetaan yleensä lyhyemmäksi ajaksi, luultavasti 2 minuuttia. Ne laittaa stressiä lihasmassan rakennukseen, lisätä lihasten ja luuston vahvuus, voima, nopeus, sekä aineenvaihduntaa. Ne auttavat polttaa kaloreita, vaikka keho on levossa. Hapettomissa harjoitukset, energia tulee ATP ja kreatiini fosfaatti.
Aerobinen harjoitukset ovat uinti, hiihto, 'aerobic' tanssia, soutu, hiihto, reipas kävely, hölkkä, ja pyöräilyä. Raskaampi liikuntaa kuten painonnostossa, nyrkkeily, ja hyppääminen pidetään anaerobinen harjoituksia.
YhteenvetoAerobinen ja anaerobinen ovat adjektiiveja käytetään viitaten organismeihin, soluhengityksessä ja fyysisiä harjoituksia. Aerobinen koskee 'vaativat ilma', kun taas anaerobinen tarkoittaa 'ilman ilmaa'.

Aerobinen organismit voivat elää ja kasvaa hapen läsnäollessa, kun taas anaerobinen ne don 'T välttämättä edellytä sitä hengissä.

Aerobinen hengitys käyttää happea lopullisena elektronin vastaanottavana aineena sukupolven energian muodossa ATP. Anaerobinen hengitys, epäorgaaninen akseptorin, kuten rikkiä käytetään. Aerobinen aineenvaihdunta on 19 kertaa tehokkaampi kuin anaerobinen.