Ero aerobinen ja anaerobinen GlykolyysiAerobinen vs Anaerobinen Glykolyysi

Aerobinen ja anaerobinen Glykolyysivaiheen ovat suosittuja termejä nykyään. Ne ovat olennainen selittää miten elimistö hajottaa ruoka ja muuntaa sen energiaa. Yksi kuulevat myös näitä termejä mainitsemien kuntoilijoille, koska aerobiset ja anaerobiset harjoitukset ovat tärkeitä parantamisessa yksi 'terveyteen ja hyvinvointiin. Tieteellisessä kielenkäytössä Glykolyysivaiheen liittyy kymmenen askelta, joiden aikana monosakkarideja kuten galaktoosi, fruktoosi ja glukoosi muunnetaan osaksi välituotteiden valmisteltaessa joko aerobinen tai anaerobinen Glykolyysivaiheen.

Ensimmäisen tyypin glykolyysin, joka löydettiin kutsutaan Embden-Meyerhof-Parnas reitin, tai EMP reitti, jota pidetään yleisin reitti hyödyntää organismeja. Myös vaihtoehtoisia väyliä, kuten Entner-Doudoroff reitin. Maallikon 'termein, aerobiset ja anaerobiset Glykolyysivaiheen käyttävät eri eliöiden muuntaa ruoka energiaa. On olemassa kaksi suuria eroja näiden kahden prosesseja. Glykolyysi kautta aerobinen Glykolyysivaiheen tapahtuu, kun happi- ja vetyatomit side yhdessä murtaa glukoosi, ja helpottaa vaihtoa energiaa.

Anaerobinen Glykolyysivaiheen, toisaalta, tapahtuu, kun glukoosi hajoaa ilman hapen läsnäollessa. Anaerobinen Glykolyysivaiheen hyödyntävät lihaksia, kun happi tyhjenee harjoituksen aikana, ja tuloksena maitohappo myöhemmin poistetaan lihassolujen ja lähetetään maksaan, joka muuntaa sen takaisin glukoosi. Ensimmäinen ero aerobinen ja anaerobinen Glykolyysivaiheen on tekemistä läsnäolon tai ilman happea. Jos happi on mukana, niin prosessi kutsutaan kuin aerobinen, muuten ilman happea, prosessi tulee anaerobinen. Toinen ero liittyy sivutuotteiden kunkin prosessin. Aerobinen Glykolyysivaiheen on hiilidioksidia ja vettä sivutuotteina, kun taas anaerobinen Glykolyysivaiheen pystöissä pois sivutuotteita kuten etyylialkoholia kasveissa, ja maitohappoa eläimillä. Tämä on syy, miksi anaerobisen glykolyysin on joskus kutsutaan maitohapon muodostumista. Ihmiskeho voi hajottaa glukoosia kolmella tavalla harjoituksen aikana. Ensimmäinen on kautta aerobinen Glykolyysivaiheen, toisen kautta phosphocreatine järjestelmä, ja kolmas kautta anaerobisen glykolyysin.

Aerobinen Glykolyysivaiheen hyödynnetään ensin kaikki toiminta, jossa phosphocreatine järjestelmä auttaa aikana toimintaa, joka kestää enintään kolmekymmentä sekuntia. Anaerobinen Glykolyysivaiheen potkuja aikana toimintaa, joka kestää pitkään. Se auttaa kehon lihaksia polttaa energiaa. Kuitenkin anaerobinen liikunta ei pitäisi käyttää usein, koska se johtaa muodostumista maitohappoa elimistössä. Liian paljon maitohappoa tuloksia kehon kramppeja. Aerobinen liikunta on edelleen perus tapa kouluttaa elimistöä sopeutumaan minkäänlaista stressiä, koska se vahvistaa kehon 's hengityselimiä, vähentää verenpainetta ja tehokkaasti polttaa rasvaa. Anaerobinen harjoitus, toisaalta, auttaa rakentamaan lihasmassaa , ja mahdollistaa kehon polttaa lisääntynyt määrä kaloreita jopa levossa tilassa. parhaan tuloksen, sekä aerobiset ja anaerobiset harjoitukset pitäisi sisällyttää kunto hoito pitää kehon mahdollisimman tehokkaasti.

Yhteenveto1. Aerobinen ja anaerobinen Glykolyysivaiheen on kaksi tapaa, joilla organismit hajottavat glukoosi ja muuntaa sen pyruvaattia. Koko tavoitteena Glykolyysivaiheen prosessi on muuntaa ruoka energiaa.

2. Ensimmäinen ero aerobista ja anaerobista glykolyysiä on poissa tai läsnä happea. Jos happea on läsnä, prosessi kutsutaan kuin aerobinen, jos sitä ei ole, niin prosessi on anaerobinen.

3. Toinen ero koskee sivutuotteet prosessista. Aerobinen Glykolyysivaiheen on hiilidioksidia ja vettä sivutuotteina, kun taas anaerobinen Glykolyysivaiheen on erilaisia ​​sivutuotteita kasveissa eläimillä: etyylialkoholia kasveissa, ja maitohappoa eläimillä.