Ero Alkoholi ja maitohappokäymiselläAlkoholi vs maitohappokäymisellä

Käyminen on vain yksi kaksi tapaa, jossa keho voi hyödyntää energiaa ruoan syömistä. Ei ole väliä minkälaista käymisen he kaikki alkavat samalla tarkka ensisijainen vaihe Glykolyysivaiheen '' halkaisu glukoosi tulla palorypälehapon. Tämän seurauksena, ATP (adenosiinitrifosfaatti) tunnetaan yleisesti biologinen energiaa tarvitaan elin hengissä on tuotettu.

Varsinaisessa käyminen prosessi, palorypälehapon lopulta muuntua jätemateriaalia jättäen ainoastaan ​​noin 2 ATP-molekyylejä kohti palorypälehapon molekyyliä. Mutta koska on olemassa kaksi palorypälehapon molekyylien mukana sitten neljä ATPS tehdään tavallisessa Glykolyysivaiheen. Kaksi puhutuimmista luokat käymisen ovat alkoholin ja maitohapon käymisen.

Maitohappofermentointi on hyvin yleinen prosessi bakteerien. Että 'takia bakteerit läsnä jogurtti (Lactobacillus acidophilus) käyttää tällaisia. Sen lopputuote (maitohappo) antaa jogurttia sen tuttavallisesti pariton jogurtti-like maku. Ihmisen lihas on myös yksi yleisimmistä alueita, joissa tämäntyyppinen käyminen tapahtuu.

Normaalioloissa lihassolujen hyödyntää happea suorittamaan normaalin solun hengitystä. Mutta jos, jossa on poissa tai puuttuu tällaista (tyypillisesti esiintyy äärimmäisessä fyysisen ponnistelujen), niin se käy läpi maitohappokäyminen. Periaatteessa palorypälehapon tulee maitohappoa tämän tyyppinen käyminen. Tämä maitohappo on vastuussa siitä lihaksen kipeä ja hieman jäykkä varsinkin seuraavana päivänä harjoittamalla rasittavaa liikuntaa. Lihassyiden Don 't ovat mekanismi päästä eroon tämän hapon, että 'siksi niiden on odotettava happo vähitellen pestä pois kautta verenkiertoon ja maksaan (ainoa elin, joka poistaisi maitohapon systeemi).Alkoholi käyminen on eri juttu. Tämän tyyppinen käyminen on yleensä nähty hiiva- ja muiden bakteerien muotoja. Toisin maitohappofermentointi jossa lopputuote on maitohapon 'jäte' -materiaali alkoholissa hengitys on etanoli (alkoholi) ja CO2 (hiilidioksidi). Ihminen on jo täydelliseksi käyttämällä tätä prosessia kaupallisiin tarkoituksiin, kuten tuotannossa olutta, viiniä ja leipää. Leivänvalmistuk-, CO2 on niitä juuttunut välillä vehnän proteiini (gluteeni) mahdollistaa leipä kasvaa tai 'nousee.' Etanoli on vastuussa antaa leivän salaperäinen tuoksu. Alkoholijuomiin, CO2 vastaa kupliva nesteen ilmestymiseen.

1. Maitohappo käyminen on maitohappo lopputuotteen, kun taas alkoholia käyminen lopputulos on etanoli ja CO2.