Ero mp3 ja m4aMp3 vs M4a
Jos haluat kuunnella digitaalista musiikkia, niin olet todennäköisesti tuntevat erilaisia ​​äänitiedostoja. Nyt let 's puhua ja yrittää erottaa kaksi suosituimmista äänitiedostoja nykypäivän' 'mp3 ja m4a.

M4A on äänitiedosto, joka on pakattu MPEG-4-tekniikkaa, joka on algoritmi, jossa häviöllinen pakkaus. Se liittyy lähinnä 'MPEG-4 Audio Layer' ja tiedostoja tämä laajentaminen ovat audio kerros MPEG-4-elokuvia (ei-video). Sen tavoitteena on ohittaa mp3 ja tullut uusi standardi äänen pakkaus. Se on hyvin samanlainen kuin mp3 monella tavalla, mutta kehitetty on parempi laatu on sama tai jopa pienempi tiedostokoko. M4a muodossa otettiin ensimmäisen kerran käyttöön Apple. Muoto tyyppi tunnetaan myös Apple häviötöntä Encoder (ALE).

MPEG-4-tiedostoja sekä video- ja audio normaalisti käyttää .mp4 extension mutta kun se on tarkoitettu vain ääni, tiedosto on yleensä .m4a- laajennus. Windows, m4a formaatti voidaan avata kautta seuraavat sovellukset: Quicktime-soitin, Roxio luoja, Winamp, MS Windows Media Player, KSP Ääni-soitin, ja Apple iTunes. Mac, Apple iTunes, QuickTime Player, ja Roxio Toast 10 Titanium.

Kuitenkin jo nyt, m4a ei ole vielä mp3 's mainstream menestystä kuin audioformaatin eivät vielä yleisesti toistaa. Se on jotenkin rajoitettu ainoastaan ​​PC, iPod, ja muut Applen tuotteita.

Mp3, toisaalta, on parhaiten tunnettu digitaalisen äänen muodossa. Se oli myös yksi ensimmäisestä pakkausformaatit paikalle ja tuli erittäin suosittu keskuudessa musiikin ystäville / kerääjät. Sen mainstream menestys on niin valtava, että tiedoston tyyppi on voitava pelata missä tahansa ja melkein mitä tahansa '' laitteistoja tai ohjelmistoja. Teoriassa m4a tuottaa paremman äänenlaadun mutta monet väittävät, että onko se 'totta vai ei, ääntä ero ei ole erotettavissa, ja se olisi ajanhukkaa yrittää muuntaa mp3 tiedostoja m4a tiedostoja. Onhan muuntaminen vain tehdä menetät alkuperäisen äänenlaadun, siksi ei ole hyvä idea, ellei välttämätöntä.

Useimmat harrastajat suosittaa, että valitessaan muodossa, kannattaa pääasiassa harkita soittimen ja korvat. Jos sinulla on iPod ja enimmäkseen kuunnella musiikkia läpi, sitten mennä m4a. Siirrettävyys ja mukavuutta ovat todella keskeisiä kysymyksiä käsillä ero äänenlaatu on lähes olematonta ellet todella toimii joitakin erittäin teknisiä juttuja.

Yhteenveto:1. On selvää, mp3 edelleen tulla enemmän suosittuja ääniformaatteja, kuten vähemmän tunnettuja m4a.

2. M4a on kehitetty on parempi äänenlaatu on vähemmän tilaa kuin mp3.

3. Mp3 oli saavuttanut sillä erotuksella, että se voidaan toistaa missä tahansa, melkein minkä tahansa toistolaitteen vaikka m4a ei ole niin pitkällä vielä.

4. Mp3 oli ensimmäinen tulemaan ulos ja m4a osittain kehitetty todella ottaa pois mp3 'valtaistuimen suosituin ääniformaatti.