Ero taolaisuus ja kungfutselaisuusTaolaisuus vs Kungfutselaisuus

Kungfutselaisuus ja taolaisuus ovat kaksi suosituinta filosofiat tai ihanteita, joita noudatetaan, paitsi syntyperäinen Aasian asukkaat, mutta myös monet ihmiset ympäri maailmaa. Kun ottaa joitakin elementtejä uskonnosta, kahden filosofiat näyttävät olevan ristiriidassa keskenään ensi silmäyksellä. Kuitenkin tarkemmin, he itse asiassa muistuttavat intertwining menetelmiä ihmisen ajattelun suhteen kaiken; mikä johtaa tiettyihin määrättyihin käyttäytymisen koodit.

Silti nämä kaksi eroavat monin tavoin. Päällimmäisenä, kungfutselaisuus on enemmän maallista. Sellaisena se keskittyy mies 's sosiaalinen näkökulma ja hänen jokapäiväistä elämää. Kuten Konfutse, The kannattaja Kungfutselaisuus, filosofia on luonnostaan ​​sosiaalinen olento, jolla on kyky olla hyvä. Voit tulla ylivoimainen jos käyttäytyä tällaisessa että odotetaan suurempi harmonisen yhteiskunnan. taolaisuus on erilainen, koska se on pois tästä maailmasta. pääajatuksena tämä filosofia on omaksua Tao (suurempi todellisuus, joka koostuu maailmankaikkeus ja kaikki muu). lisäksi keskittyy henkilö 'suhdetta itsekseen saavuttaa sisäisen harmonian. Siten se on turvallista sanoa, että kungfutselaisuus tekee henkilö nähdä hänen välitöntä ulkoisen ympäristön saavuttamiseksi itsensä kehittämisen samalla taolaisuus näyttää syvälle tavoitellaan samaa.

Toisena ero on metodologia kulkee oppitunteja tai filosofiat. Vuonna Kungfutselaisuus, opetukset ovat yleensä siirtyy opettajan opiskelijoille muodossa vuoropuhelua. Koska itse asiassa, suurin osa kungfutselaisen opetukset ovat vain kirjataan Q \u0026 amp; Istuntoja välillä opiskelijoiden ja master. Mutta jokainen vuoropuhelu on ainutlaatuinen opetus. Taolaisuus, päinvastoin, leviää Laotse 's (toisin kirjoitettu niin Lao Tse tai Laozi) suoraan kirjallisesti. In taolaisuus' tärkein käsikirjoitus, The 'Daodejing,' On monia runollisia monologeja jotka ymmärretään parhaiten, jos ymmärretään yhtenä.Yhteenveto:

1. kungfutselaisuus on filosofia, joka on enemmän maadoitettu täällä maan päällä, koska sen yhteys välittömästi yhteiskunnalle kun taolaisuus on enemmän kattava sitä on liittyvät ihmisen 's yhteys koko maailmankaikkeuden.
2. Kungfutselaisuus tekee henkilö liittyy hänen välitöntä ulkoisen ympäristön saavuttamiseksi itsensä kehittämisen taas taolaisuus tekee henkilö liittyy hänen sisintään.
3. Confucianism 'opetukset ovat yleensä läpi vuoropuhelut kun taolaisuus' opetukset ovat läpäisseet käyttäen suoraan kirjallisesti.