Ero Cash ja suoriteperusteinen kirjanpitoCash vs suoriteperusteinen kirjanpito

On erittäin tärkeää ymmärtää ero maksuperusteisesti kirjanpidon ja suoriteperusteisuutta kirjanpito riippumatta siitä olet vastuussa tilien itse, tai olet palkannut jonkun tekemään tämän työn puolestasi. Sinut paremmassa asemassa kannattavuuden arvioimiseen ja kassatilanne yrityksesi jos tiedät mitä käteistä ja suoriteperusteinen kirjanpito on, ja mikä on ero näiden kahden välillä. Suurin ero on siinä, ajoituksia tallentaa myynnistä ja liiketoiminnan. Let 's tarkastella, miten kassa kirjanpidon eroaa suoriteperusteisen kirjanpidon.

Cash Accounting
Käteisellä kirjanpito, tuotot kirjataan joka tilinpäätöksessä, kun maksu saadaan vasten myynnin, kun taas, kulut kirjataan silloin, kun ne todellisuudessa maksetaan. Siksi ei saatavasaldo ja Ostovelat on mukana tällä menetelmällä. Useimmat yritykset haluavat käyttää käteistä laskentaperiaatteet, koska sen ei 't vaativat paljon huoltoa ja on helppokäyttöinen. Toiseksi, se on helpompi tietää, milloin tapahtuma on tapahtunut, ja ei tarvitse jäljittää saatavat tai seurata velat.

Lisäksi käteistä laskentaperiaatteet myös hyödyllinen kannalta laskettaessa käteistä luku liiketoiminnan todella omistaa kaikkina ajan. Yritysten omistajat voivat tarkastaa niiden tiliotteet saadakseen selville tarkka lähde saadut rahat. Myös tulot eivät ole verotetaan kunnes varsinainen kuitti tai maksu on suoritettu, koska mitään tapahtumia toteutetaan ilman käteistä.

suoriteperusteinen kirjanpito
Toisaalta, tuotot ja kulut kirjataan ja tallennetaan rahoitusselvityksessä kun ne on tehty, ottamatta huomioon, kun käteistä liittyvät kyseiseen kauppa saadaan tai maksetaan. Tätä menetelmää käyttäen on käytössä useita organisaatioita yrityssektorilla ollakseen sopusoinnussa kansainvälisesti tunnustettujen tilinpäätösperiaatteiden. Hyöty käyttämällä suoriteperusteisuutta kirjanpito on, että se tarjoaa realistisemman kuvan tuottojen ja kulujen tiettynä ajanjaksona.

Kuitenkin suoriteperusteiseksi kirjanpidon doesnt 't antaa mitään tietoa kassatilannetta liiketoiminnan. On mahdollista, että yrityksen kanssa erittäin hyvä tulos luku ei ole käteistä pankkitilejä. Siksi sinun on huolellisesti arvioitava kassavirta asemaa yhtiön suoriteperusteisen kirjanpidon jotta vältetään vakavia seurauksia.vastaavat Periaate
Yksi tärkeimmistä eroja näiden kahden menetelmän piilee käsitteen matching periaate. Suoriteperusteisen kirjanpidon käyttää vastaavuusperiaatetta, mutta käteistä pohja kirjanpito ei noudata tätä periaatetta. Tämän periaatteen, kirjanpitäjä tarvitaan tallentamaan tulot ja kaikki kulut että tulot samana aikana varmistaa voittoa (tulot C kulut) on raportoitu täsmällisesti oikeaan tilikaudella. Tämä on syy, miksi lopussa kauden säätöjä tarvitaan yleensä tehtävä tuotot ja kulut säätämällä saamatta jääneiden tulojen ja prepaid kuluihin.

Kirjanpitolaissa vaikutus Kukin Menetelmä
Vaikutus kassa ja suoriteperusteiseksi kirjanpito kassavirtoihin ja verot voidaan selittää avulla esimerkkinä. Oletetaan, olet lähetetään lasku noin $ 10.000 projekti, joka valmistui tässä kuussa, ja oli kehittäjä maksu $ 2,000 tehtävän loppuun tässä kuussa. Olette jo maksanut $ 150 viime kuussa 's lasku, ja sai $ 2,000 asiakkaalta laskua vastaan, joka lähetettiin viime kuussa. Nyt, vaikutus tämän liiketoimen kassavirta ja vero on seuraava:

Kassavirta C Kuten kohti Cash kirjanpidon, tulos nykyisessä kaudella on $ 1,850 ($ 2,000 C $ 150), mutta mukaan suoriteperusteisen kirjanpidon, se on $ 8,000 ($ 10,000 C $ 2000). Se osoittaa, kuinka voittoa sekä kassavirran voidaan vaikuttaa tilintarkastusprosessista käytetty.

Veroseuraamukset C Oletetaan, edellä kauppa tehtiin marras- ja joulukuussa 2014, ja seuraavana varainhoitovuonna alkaa 1. tammikuuta 2015 suoriteperusteinen pohja kirjanpito, lasku $ 10,000 tehty joulukuussa 2014 kirjataan osaksi tuloista vuonna 2014 ja verotettu sen mukaisesti, vaikka saat käteistä tätä laskua tammikuuta 2015.