Ero eoniakoron että euriborkorkojenEonia vs euribor

Euribor ja Eonia ovat kaksi eri rahamarkkinakorkojen tarjoamat eurooppalaisten pankkien.

euribor
'Euribor' tarkoittaa 'Euro Interbank Offered Rate.' Se julkaistiin ensimmäisen kerran ja käyttöön 30. joulukuuta, 1998. eurovaluutan otettiin käyttöön 1. tammikuuta 1999. Ennen euribor julkaistiin ja eurovaluutan käyttöön, oli muita kotimaantariffit kuten Fibor Saksassa ja PIBOR Ranskassa.

Euriborkorkoja mukaisesti päättää korot, joita tarjotaan joukossa 57 Euroopan pankit. Eurooppalaiset pankit lainata varoja toistensa euriborkorot. Hinnat riippuvat kysynnän ja tarjonnan myös ulkoisista tekijöistä, kuten inflaation ja talouskasvun. On olemassa 15 eri tahtiin eikä vain 1; kaikki nämä hinnat ovat eripituisen. Maturiteetit vaihtelevat vaihtelevat 1-3 viikkoa 1-12 kuukautta.

Euriborkorot ovat erittäin tärkeitä, koska ne auttavat tarjoamaan korkoja eri rahoitustuotteita, esimerkiksi säästötileihin, koronvaihtosopimukset, tulevaisuus korot, jne Euriborkorkoja lasketaan poistamalla 15 prosenttia suurimman ja pienimmän lainauksia kerätty . Hinnat Loput sitten pyöristetty ja oli keskimäärin kolmen desimaalin tarkkuudella. Nämä hinnat julkaistaan ​​päivittäin klo 11:00, Keski-Euroopan aikaa.

Pankit, jotka muodostavat Euroopan Panel ovat ne pankit euromarkkinoilla, joilla on suurin liiketoiminnan volyymin. Pankit, jotka tekevät paneeli on erinomainen maine, erinomainen luottokelpoisuutta, ja korkeat eettiset.Eonia
'Eonia' tarkoittaa 'Euro Overnight Index Average'. Se oli ensimmäinen julkaistiin 4. tammikuuta, 1999. arvo perustui tapahtuneista välillä 03 tammikuu 1999 jälkeen RTGS suljettu ja 04 tammikuu 1999 ennen RTGS kiinni.

Eonia on keskiarvo kaikkien vakuudettomien lainojen, joka tapahtuu yhdessä yössä joukossa välisillä markkinoilla. On yli 50 pankkia valitsi olla Eoniakoron paneelissa. Ne ovat yleensä samat pankit sisältyvät euribor-paneelissa. Oikeudellinen sponsori Eonia on European Banking Federation. Se on laskettu keskuspankin ja jakelee Reuters.
Eoniakorko lasketaan perustuu omaisuuden luonut yössä Pankkienvälisen ennen RTGS (Real Time Gross Settlement) järjestelmä sulkeutuu 18:00 Keski-Euroopan aikaa. Se ilmestyy Reutersin päivittäin ennen CET 19:00
Pankit, jotka muodostavat Eoniakoron paneeli on erinomainen luottoluokitukset, korkea raha volyymi, ja erinomainen uskottavuus korkein etiikka.

Yhteenveto:

1. 'Euribor' tarkoittaa 'Euro Interbank Offered Rate'; 'Eonia' tarkoittaa 'Euro Overnight Index Average'.
2. Euribor sisältää pitkäaikaisten lainojen; Eonia on yön yli korko euroalueella ja siten ei sisällä aikavälin lainoja.
3. Euribor julkaistiin ensimmäisen kerran ja käyttöön 30. joulukuuta 1998; Eonia ilmestyi ensimmäisen kerran 04 tammikuu 1999.
4. Euriborkorkoja lasketaan poistamalla 15 prosenttia korkeimman ja matalimman lainauksia kerätään; Eoniakorko lasketaan perustuu omaisuuden luonut yön yli, jonka interbanks ennen RTGS.