Ero siemeniä ja siitepölyäSiemenet vs Siitepöly

Siemen voidaan pitää itse kasvi, joka on peitetty siemenkuoren, useammin kuin ei ruoan kanssa tallennettu. Se on lopputuote toiminnan koppisiemenisten kasvien ja gymnosperm kasvien hedelmöityksen jälkeen on tapahtunut. Siemenet pidetään yhtenä ensisijaisena liikennemuotojen toisintaminen siemenkasvit Näin ollen ne ovat lopussa lisääntymisen kierron siementen kasveja, jotka ensimmäinen alkoi kukinnan jälkeen pölytys ja niin edelleen niin edelleen, kunnes siemenet ovat.

Mitä tulee sen rakenteeseen, siemen on yleensä kolme pääosaa eli: alkio, ravintoaineen tarjonta alkio ja siemenkuoren. Alkio on piste, jossa uusi kasvi voi kasvaa, kun laittaa kaikkein ihanteellinen lisäys olosuhteet. Se voi olla yksi sirkkalehtitunnuksen (kuten tapauksessa yksisirkkaisten) tai kaksi dicots. Toinen osa siemen kutsutaan ravinteiden tarjonta alkio joka useimmiten on nimeltään endospermin. Tämä on itse asiassa kudos kaltainen rakenne, joka sisältää ravintoaineita, jotka tekevät mahdolliseksi sen, että alkion kukoistaa. Lopuksi siemenkuori, joka tunnetaan myös testa, voi joko olla paksu (kuten kookospähkinöitä) tai ohut (kuten maapähkinöitä). Se on erittäin tärkeä osa, joka estää toivotuilta mekaanisen vaurion alkion sekä estäen sitä kuivumasta tarpeettomasti.

Useimmat siemenet myydään kaupallisesti niiden kuoret tai ulkokuoren ehjä. Nämä ovat erityisen totta auringonkukan siemenet ja suurin osa pähkinöitä jossa kuoret on ensin jaettu avoin pystyä saavuttamaan siemen. Nämä kaksi siemenet voivat myös luokitella pähkinöillä.

Siitepölyt ovat hyvin erilaisia ​​siemeniä, koska ne ovat hienoja ja jauhemaista. Ne sisältävät microgametophytes tai sukusolut (verrattavissa siittiösolujen) siementen kasveja. Kuten tavallista siemeniä, siitepölyt voivat myös olla kova pinnoite siitepölyä viljaa antamaan suojaa liikkeen aikana (pölytys). Tämän vuoksi luonnon, siitepölyt tarkemmin siitepölyhiukkasista edellyttää joitakin suurennos yhdestä nähdä. Siten siitepölyt ovat yleensä pienempiä verrattuna useimpiin siemeniä vaikka jotkut siemeniä kuten orkidea siemeniä, jotka pidetään pölymäisistä kokoisia.Yhteenveto

1. Siemenet eivät sisällä sukusolujen lisääntymiselle toisin siitepölyt.

2. Siemenet ovat yleensä kooltaan kuin siitepölyt.