Ero hyökyaalto ja TsunamiHyökyaalto vs Tsunami

Useimmat ihmiset olettavat, että ei ole mitään eroa hyökyaalto ja tsunami, ja usein käyttää sanoja samassa merkityksessä. Tämä on epätarkka, ja vaikka molemmat aaltojen kuljettaa voiman tuhoamisen, suurin ero on se, miten kukin on syntynyt.

Hyökyaalto on suoraan vaikuttaa ilmakehään. Että korreloivat tekijät välinen auringon, kuun ja maapallon aiheuttaa häiriötä meri, ja 'matalan veden aalto' muodostuu. Matalan veden aallot merkitse sitä, että kehitys hyökyaalto on paljon lähempänä rantaviivaa maa massa, joka on lopulta sen tielle. Kuitenkin, koska syvyys liittyvät sen alkuperää, on mahdollista, että hyökyaalto voi 'palaa loppuun' ennen kuin se saavuttaa maan.

Alkuperä tsunamin on paljon syvemmällä. Se johtuu syvä häiriö pitkin merenpohjaa. Tämä häiriö tulee yleensä vedenalainen maanjäristys tai jopa vedenalainen murskavoiton. Syvempi alkuperä tsunamin luo enemmän painokkaita aalto. Se kantavat usein itsestään sadoissa tai jopa tuhansia kilometrejä meren ennen landfall.Hyökyaalto on mitä me kutsumme alueellinen mieltymykset. On epätodennäköistä, että hyökyaalto tekisi rantautumispaikalla alueilla lauhkeilla tai pohjoisissa maissa. Eri tekijöitä, jotka aiheuttavat sen kehityksen muodossa, niiden täsmällisesti, alemmissa leveysasteilla, on johtanut suurempaan mahdollisuuden landfall paikoissa kuten Länsi-Intian, esimerkiksi. Hyökyaalto seuraa virtaukset, ja siksi pystyy vain iskeä alueille virtaa.

Tsunami on potentiaalia kehittyä missä tahansa. Sijoittamista maanjäristyksen tai maanvyörymä tai jopa ainutlaatuinen tapahtuma vedenalaisen purkaus, pakottaa alkua aalto. Aivan kuten hyökyaallon, tsunamin seuraa myös virtaukset. Silti, koska kehitys vedenalaisen tapahtuma voi tapahtua sisällä virtaa menossa kohti Yhdysvalloissa, Kanadassa tai Iso-Britanniassa, voidaan olettaa, että tsunami voi osua johonkin näistä yleensä vaikuta maissa.