Ero Akoya ja makean veden helmetAkoya vs Makeanveden helmet

Puhuttaessa helmiä, saatat törmännyt Akoya ja makean veden helmiä. Mutta ongelma on, että ehkä ole ymmärtänyt mikä erottaa toisistaan. Katsokaamme joitakin eroja näiden kahden helmiä.

Akoya on suolavettä helmi. Sekä Akoya ja makean veden helmet eroavat toisistaan ​​lähinnä niiden kiilto. Verrattaessa kiilto, Akoya helmet on loistava pinnallinen kiilto kuin Makeanvedenhelmet.

Toinen ero, joka voidaan nähdä kahden helmet on, että makean veden helmiä ovat paksumpi helmiäinen kuin Akoya helmet.

Akoya on termi, joka liittyy lähinnä helmiä viljelty Japanissa ja Kiinassa. Niitä viljellään pääasiassa rannikolla. Makean veden helmet viljellään pääasiallisesti järvissä ja lammissa.

Makeanvedenhelmet tiedetään olevan vaippa-kudosta nukleoida. Tämä tarkoittaa sitä, että pieni pala vaipan kudosta suoraan työnnetään vaipan kudosta simpukka. Toisaalta, Akoya helmet ovat helmi-nukleoiduissa. Tämä tarkoittaa, että pala vaipan kudosta ja äiti-of-Pearl helmi työnnetään sukurauhasten Akoya osteri.Verrattaessa hinta, makean veden helmi ei ole niin paljon kalliimpaa kuin Akoya helmiä. Toisin kuin Akoya helmet, makean veden helmet tulee eri värejä. Akoya helmet ovat valkoista väriä vivahteita hopea, ruusu ja norsunluuta. Nämä helmet myös tulevat sininen ja keltainen väri. Makean veden pealrs tulevat kaikki pastellivärejä ja näkyvin niistä ovat valkoisia, lila ja persikka.

Makean veden helmet ovat myös tiedetään olevan kestävämpiä kuin Akoya helmet.

Kun Akoya helmet ovat pyöreitä, makean veden helmet on off-pyöreä muoto. Kun Akoya helmet ovat kooltaan 2 mm 10 mm, makean veden helmet ovat kooltaan vaihtelee 2 20 mm.

Yhteenveto
1. Akoya on suolavettä helmi.
2. Akoya helmet on loistava pinnallinen kiilto kuin Makeanvedenhelmet.
3. makean veden helmiä ovat paksumpi helmiäinen kuin Akoya helmet.
4. Makeanvedenhelmet tiedetään olevan vaippa-kudosta nukleoida. Toisaalta, Akoya helmet ovat helmi-nukleoiduissa.
5. makeanveden helmen ei ole niin paljon kalliimpaa kuin Akoya helmiä.
6. makean veden helmiä ovat myös tiedetään olevan kestävämpiä kuin Akoya helmet.
7. Kun Akoya helmet ovat pyöreitä, makean veden helmet on off-pyöreä muoto.