Ero Ambien ja LunestaAmbien vs. Lunesta

On olemassa erilaisia ​​lääkeaineiden tai unilääkkeiden hoitoon unettomuus. Nämä yleensä kuuluvat nonbenzodiazepine ryhmä, joka tunnetaan myös nimellä 'z-lääkkeet'. Kuuluvat kyseiseen luokkaan ovat Sanofi Aventis 'Ambien ja Sunovion' Lunesta, molemmat ovat lääketieteellisesti hyväksyttyjä tuotemerkkejä tsolpideemitartraatin ja eszopiclone vastaavasti. Ne ovat ensisijaisesti auttaa potilaita nukahtamaan helpommin ja pysyä unessa. Ne ovat molemmat reseptilääkkeiden, mikä tarkoittaa saanti olisi erittäin ohjata. Kuitenkin, koska niiden instant rauhoittava vaikutus, ne ovat todennäköisesti väärin potilaalla on unihäiriöistä. Pitkäaikainen käytöt Ambien ja Lunesta myös aiheuttaa samanlaisia ​​haittavaikutuksia, kuten päänsärky, uneliaisuus, ja hengenahdistus. Vaikka ne ovat molemmat tarkoitettu auttamaan potilaita nukahtaa nopeammin ja pysyä unessa pidempään, on olemassa myös useita eroja näiden kahden, pääasiassa osalta alustaa tai ulkonäkö, tehokkuus, allergisia reaktioita ja muita haittavaikutuksia.
Muoto
Ambien tulee tabletin muodossa annostuksen variantteja 5 mg ja 10 mg. Kuitenkin suositeltu annos aikuisille on 10 mg, kerran vuorokaudessa juuri ennen nukkumaan menoa. Ambien tabletti on elliptinen kanssa 'AMB' toisella puolella on merkintä, jonka jälkeen '5' tai '10', joka kertoo sen annostus. Se voi olla vaaleanpunainen tai valkoinen. Lunesta, toisaalta, on 3 annosta variants- 1, 2, ja 3 mg myös tabletteina. Kaikkein määrätty aikuiselle on 2 mg vuorokaudessa. Lunesta tabletit ovat pyöreitä ja voi olla valkoinen, vaaleansininen tai tummansininen kaiverrettu 'S193', 'S191', tai 'S190'.
Tehokkuus
Ambien on tarkoitettu lyhytaikaiseen hoitoon unettomuuden tyypillistä vaikeuksia nukkua aloittamista. Se toimii heti ja aiheuttaa jopa 8 tuntia unta. Sitä otetaan 7 on 10 päivää tai kauemmin, riippuen lääkärin 'suositusta. Perustuen kontrolloiduissa kliinisissä tutkimuksissa, Ambien on osoitettu vähentävän univiiveen jopa 35 päivää. Vastaavasti Lunesta tulee voimaan heti, tekee jopa 8 tuntia unta. on samoin, suositellaan viedä 7-10 päivää, mutta kestää 6 kuukauden tehokkuuden kannalta. Lisäksi Ambien ja Lunesta don 't vaativat tiukkaa lääkitystä aikataulun. Potilas tarvitsee vain omistamaan täyden 8 tuntia unta, kun se tulee voimaan.
Allergisia reaktioita ja muita sivuvaikutuksia
Vaikka pitkäaikainen saanti joko Lunesta tai Ambien on vähäinen haittoja kuten uneliaisuus, päänsärky ja hengitysvaikeudet, useita enemmän vakavia sivuvaikutuksia vaihtelevat. Ambien voi piirtää allergiat, sinus infektioita, ja somnambulatory poikkeavuudet, kuten uni-kävelyä ja uni-ajo. Lyhytaikaiset muistinmenetys on yksi yhteinen sivuvaikutuksia Ambien, erityisesti silloin, kun potilaalla ennenaikaisesti herää ennen lääkitystä on kulunut pois. Lunesta voivat aiheuttaa ruoansulatushäiriöt ja laski hedelmällisyyttä miehillä että naisilla.
Lisäksi alkoholi on ehdottomasti kielletty pitkin saanti joko Ambien tai Lunesta, koska se voi lisätä taipumuksia huimausta ja käyttäytymiseen epäjohdonmukaisuuksia. Myös molemmat voivat aiheuttaa vieroitusoireita lääkityksen jälkeen. Näitä ovat vatsakipu, lihaskouristukset, äärimmäisen käyttäytymisen muutokset, pahoinvointi, oksentelu, hikoilu, ahdistuneisuutta, paniikkia, vapinaa ja kouristuksia. Siellä 's myös mahdollista, että ennen unettomuus ehto toistuu, joskus jopa pahempi.
YhteenvetoAmbien ja Lunesta ovat reseptilääkkeitä tarkoitettu unettomuuden hoitoon.

Molemmat voidaan turvautua tablettimuodossa. Ambien on 2 annoksen variants- 5 ja 10 mg, kun taas Lunesta on 3- 1, 2, ja 3 mg.

Ambien ja Lunesta on välitön rauhoittava vaikutus, joka kestää 7-8 tuntia per annos. Ne ovat molemmat suositellaan jopa 10 päivän käytön jälkeen.

Ambien 's tehokkuus kestävät jopa 35 vuorokautta, kun taas Lunesta pysyy voimassa enintään 6 kuukautta.