Ero Albuterol ja LevalbuterolAlbuterol vs Levalbuterol

Albuterol ja Levalbuterol kaksi lääkkeitä, jotka sekoitetaan usein keskenään, koska niiden hyvin samankaltaisia ​​toimia ja luokittelu. Ne luokitellaan bronchodilators.

Joten mikä on Albuterol? No, Albuterol on yksi eniten käytetty bronchodilators nykyään. Sellaisena se palvelee minimoida hengitysteiden vastus lisäämällä halkaisija ilma kulkee tai keuhkoputkien. Samalla tällainen, lääke parantaa yleistä ilmavirtauksen sisään ja ulos keuhkoista. Albuterol käytetään pääasiassa hoitoon tai lievittämään useita ehtoja, joihin liittyy keuhkot, kuten astma ja keuhkolaajentuma.

Entä Levalbuterol? Tämä lääke on enemmän tunnetaan sen kauppanimi Xopenex. Sitä käytetään yhdessä standardin astmainhalaattorit. Sekä Levalbuterol ja Albuterol on samanlaisia ​​ominaisuuksia siinä mielessä, että ne kohdistuvat Beta-2-reseptoreihin, joka aiheuttaa lieventämistä keuhkojen (hengitysteiden) sileisiin lihaksiin.

Albuterol on pitkään käytetty astman mutta on myös todettu aiheuttavan joitakin haittavaikutuksia, kuten vapinaa, takykardia (sydämen tiheälyöntisyys) ja hermostuneisuus. Toisaalta, vaikka Levalbuterol muodostaa myös samantyyppisiä haittavaikutuksia, monet sanoa, että ne ovat vain vähän. Tämä on luultavasti yksi merkittävimmistä eroja kahden huumeita. Ja niin, sairaanhoitajat ja muut terveydenhuollon ammattilaiset ovat huomanneet, että on olemassa vähemmän vapinan ja hermostuneisuus.

Kuva Flickr.com, kiitos Christian GuthierToinen keskeinen eroja kahden on, että Albuterol on lyhyempi (4-6 tuntia) verrattuna Levalbuterol (5-8 tuntia). Koska tällainen, se ei tule yllätyksenä, että Levalbuterol on hinnoiteltu paljon suurempi kuin Albuterol. 0,83 mg Albuterol maksaa noin $ 17. 59 verrattuna Levalbuterol vain 0,63 mg, mutta on silti kalliimmaksi at $ 101. 99.

Mitä tulee tiettyä lääkettä koostumus kaksi keuhkoputkia Albuterol sanotaan sisältävän 50% kukin S-albuterol ja R-albuterol. Levalbuterol on puhtaasti R-albuterol joka on yksi vastuussa keuhkoputkien vaikutus. Tämän vuoksi erot huumeiden koostumuksessa, monet tutkijat ovat tehty löytää todisteita siitä, että Levalbuterol on parempi tehokkuus kuin Albuterol. Silti vielä tähän päivään asti, ei ole mitään kiinteitä todisteita vielä varmuuskopioida tätä väitettä.

Huolimatta näistä useita eroja, molemmat lääkkeet ovat samankaltaisia ​​monet muut näkökohdat, kuten: sama puoliintumisaika, sama puhkeamista ja huippu huumeiden toimintaa, ja sama vaikutus veren kalium (hypokalemia) ja glukoosipitoisuus (hyperglykemia).

1. Albuterol on lyhyempi lääkeaineen vaikutuksen verrattuna Levalbuterol.

2. Albuterol on halvempaa kuin Levalbuterol.