Ero Alumiini ja TinAlumiini vs Tin

Tina on harvoin löytyy maapallolla, koska se on 49. yleisin metalli; kun taas alumiini on 3rd runsain metalli- ja yhdeksäs yleisin alkuaine maan päällä, löytyy lähes kaikkialla. Alumiini on hopeanvalkoinen harmaaseen väri, kun taas tina on hopeanharmaa. Atomi määrä tinaa on 50, jossa symboli Sn, ja alumiini on atomi numero 13, tunnuksella Al.

Tin on käytetty ihmisten antiikin ajoista lähtien, verrattuna alumiinista, joka löydettiin melko myöhään ihmiskunnan historiassa. Tin ei tapahdu itsestään, ja uutetaan toiseen yhdisteeseen; Samoin, alumiini ei myöskään todettu vapaiksi luonnossa, mutta yhdistetään muiden elementtien liuenneessa. Molemmat muoto seokset C tina muodostaa metalliseos kupari tehdä pronssi, tinaa ja pehmeäjuote, ja sitä käytetään laajalti päällysteisiin, kuten terästölkit ja lakanat.

Tin on ollut käytössä tehdä koruja ja koriste-esineet, kun taas alumiini oli kerran pidetty harvinainen metalli, ja kalliimpaa kuin kulta.

Alumiini ja tina ovat molemmat erittäin taipuisia ja joustavia metalleja. Ne ovat molemmat korroosioesto ja helppo työstää. Tin, verrattuna alumiini, on kiderakenne. Alumiini ja tina ovat värimetallien, ja tehdä erilaisia ​​elintarvikkeita ja sooda tölkit, koska molemmat metallit ovat sitkeitä ja edullisia kierrätettävistä materiaaleista. Tin, verrattuna teräs, on halvempaa.

Alumiini on usein sekoittaa tinaa, kuten foliota jne alumiini on korvattu tina teollisissa sovelluksissa, kuten tölkkien. Tin pidetään myrkyllisiä ihmisille, ja niin on alumiinia, mutta ei luonnostaan ​​myrkyllistä. Uskotaan, että jos ne molemmat imeytyvät tai hengittävät jotkut ihmiset, ne voivat aiheuttaa nauttimista riski, kun taas alumiini katsotaan liittyvän Alzheimerin 'tauti.Ne molemmat luokitellaan köyhiksi metalleja, sillä niillä äärimmäinen muokattavuus ominaisuuksia. Molemmat metallit ovat erittäin kevyt. Alumiini on hyvä lämmönjohdin ja energiaa verrattuna tinaa, joka on parempi kuin keraaminen, jne, mutta ei parempi kuin alumiini. Alumiini voidaan kytkeä ja valmistuksessa käytetään teollisuudessa, kuten ilmailu-, auto-, meri- ja toiset. Puhdasta tinaa on liian heikko, joten se seostetaan muiden metallien tehdä vahvempi, kun taas alumiini on paljon vahvempi metalli kuin tina.

Tin käytettiin tavanomaisen koti materiaali 1800 's, erityisen suosittu työ- luokan. Se oli edullinen, on kirkas kiilto, ja asiat on valmistettu raudasta tai teräksestä kastettiin sulan tinan. Tin eriä käytettiin myös lahjaksi enemmistö ihmisistä ennen vanhaan, erityisesti kymmenen vuotta, joka tunnetaan myös 'tina vuotta'. Tin pidetään hyvä korvaaja muita haitallisia metalleja, kuten elohopeaa, lyijyä tai kadmiumia; kun taas alumiini parhaillaan korvaa tina. sulamispiste tinaa tapahtuu alhaisessa lämpötilassa, ja se on jatkuvassa liikkeessä, kun sula, jolla on korkeampi kiehumispiste. Alumiini soittaa ollenkaan tai hyvin vähän biologinen rooli, samoin, tina ei näytä olevan merkittävää roolia ihmisille .

Yhteenveto:

1. Tin on halvempaa kuin alumiini, mutta alumiini korvaa tina.
2. Alumiini on vahvempi ja käytetään teollisiin tarkoituksiin ja muilla teollisuudenaloilla, kuten ilmailu tai autoihin.
3. Tin on yleisimmin käytetty pinnoitus teräslevyjä.
4. Alumiini on runsaammin luonteeltaan verrattuna tinaa.