Ero MCB ja MCCBMCB vs MCCB

Useimmat ihmiset ovat hämmentyneitä eroista MCB ja MCCB. Vaikka molemmat ovat katkaisijat, on oikeastaan ​​keskeinen eroja kahden joka tekee niistä erityisesti tehty tiettyihin töihin.

Kuitenkin ennen kuin puhumme keskeiset piirteet kunkin, on tärkeää ymmärtää, mitä lyhenne sanoista. 'MCB' tarkoittaa 'Ilmakatkaisijat' kun 'MCCB' on 'MCCB.'

Tärkein ero näiden kahden välillä on niiden kyky kanssa MCB mitoitettu alle 100 ampeeria, jonka katkaisukyky alle 18000 ampeeria. Näin ollen niiden matkaa ominaisuuksia voida tarkistaa, koska ne periaatteessa palvelevat alhainen piirejä.

Toisaalta, joka on MCCB mukana säädettävä matka ominaista korkeampi malleihin. Yleensä tämän tyyppinen katkaisijan antaisi ampeeria niinkin korkea kuin 2500 tai niin alhainen kuin 10 riippuen siitä, mikä on tarpeen. Niiden katkaisukyky voi olla noin 10.000 ampeeria 200000 ampeeria.

Päätellen niiden teho kapasiteetti, MCB käytetään pääasiassa alhaisen energiantarve kodilta johtoja tai pieni elektronisia piirejä. Toisaalta, tulee MCCB on paremmin tarjoamaan energiaa suuritehoisia laitteita.

Vaikka MCCB on suurempi kapasiteetti kuin MCB, molemmat luokitellaan matalan jännitteen katkaisijat ja olisi siksi vastata asettamat standardit IEC 947. Mukavuuden 'tähden, jotkut MCCB yksiköissä on sähkömoottori operaattorit mikä tarkoittaa, että ne voidaan lauennut käyttämällä vain kaukosäätimellä. teolliseen tai kaupalliseen käyttöön, niitä voidaan hyödyntää valmiustilan virta, joka toimii automaattisesti siirtokytkintä.

Molemmat on asennettu erityisiä kapeampiin seinälle, joka on helppo asentaa tai poistaa keskeyttämättä koko järjestelmän tai vahingoittaa kojeiston. Molemmat ovat erityisesti tehty käsitellä tasavirtaa ja yleensä säädettyihin tasojen tilatehokkuuden.

Katkaisijat ovat yleensä nollataan, kun ne on 'lauennut'. Sekä MCB ja MCCB ovat erittäin kestäviä ja voivat kestää vuosia valmistajasta riippuen.

Valitessaan käyttäen MCB ja MCCB, on tärkeää ottaa huomioon tehon määrä, joka olisi maastojuoksu laitteen läpi. Kuten edellä on mainittu, MCCB sopii paremmin korkeamman energian, koska se on parempi kapasiteetti. Tietenkin, kun se tulee kotikäyttöön, MCB on yleensä katkaisijan valinta. Karkeammille tehovaatimukset, jotka ylittävät 2500 ampeeria katon MCCB, keskisuuri tai suuri jännite katkaisijat olisi seuraavaksi paras mahdollinen valintoja.

Katkaisijat asennetaan minkä tahansa rakenteen, joka vaatii voimaa turvallisuussyistä. Ne on tehty sen varmistamiseksi, että palovaaraa tai sähköiskun ongelmia ei esiinny kotona leikkaamalla sähkön virtausta. Tämä tehdään yleensä silloin, kun järjestelmä kokee 'oikosulku' tai 'ylikuormitus.'Tästä syystä olisi MCB tai MCCB olisi molemmat asentaa ammattilaiset. Näin minimoidaan se mahdollisuus, ongelmia koko käytön. Samalla, oikeiden MCB tai MCCB brändin asentaa rakennukseen on tarpeen, koska jotkut merkit ovat itse asiassa parempia kuin toiset. Ihannetapauksessa sijainti katkaisijoiden tulisi tarjota helposti ja tietää kaikki henkilöt asuvat rakennuksessa.

Yhteenveto:

1. MCB on alle 100 ampeeria kun taas MCCB menee peräti 2500 ampeeria.

2. keskeyttämällä luokitus varten johdonsuojakatkaisijaa on 18000 ampeeria jopa 200000 ampeeria varten MCCB.

3. MCBs ovat useimmiten asennettu kotikäyttöön kun taas MCCB yleensä käytetään kaupallisiin tai teollisiin tarkoituksiin.

4. Molemmat ovat pienjänniteverkossa katkaisijat luotu vastaamaan IEC 947 standardit.

5. Jotkut MCCB yksiköt erityisesti tehty vastaamaan kaukosäätimen signaaliin yleensä niin valmiustilassa.

6. katkaisijat asennetaan turvallisuussyistä.