Ero MRI ja fMRIMRI vs fMRI

Tällä hetkellä on kynnyksellä teknologia, useita erityyppisiä innovaatioita keksitty ja muutettu, jotta diagnoosin yhteisten ja jopa harvinaisten sairauksien paljon helpompaa. Nämä diagnostiset välineet käyttävät joko koneiden tai biologisia tutkimuksia, ja joissakin tapauksissa molemmissa. Yksi yleisimmistä tavoista diagnosoida sisätaudit ei näe paljaalla silmällä kautta kuvantaminen. Laboratoriossa, eri lähteitä käytetään tekemään kuvantamisen mahdollista. Säteily, sähkö, ja magneettikentät ovat vain muutamia muutamia. Yksi tyyppi kuvantamisen laite, joka hyödyntää magneettisia ja sähkö- energianlähteet kutsumme MRI. Läpi joitakin muutoksia teknologiset näkökohdat, sisko kone luotiin ulos MRI ja kutsuttiin fMRI. Erot kahden koneen täten huomattava.

Magneettikuvaus tai MRI, on kone, jota käytetään aivojen rakenteessa kuvantaminen. Kun joissakin tapauksissa CT ei havaitse olemassa oleva ongelma, MRI on hyödyllistä löytää huomaamatta anatominen poikkeavuuksia aiheuttaman sairauden prosessin tai traumaattinen tapahtuma. Se on apuohjelma käytetään grand tutkimukseen määritettäessä rakenteelliset erot ja käyttäytymisen korrelaatio. Toisaalta, toiminnallista magneettikuvausta tai fMRI, on yksi kohokohdista MRI jossa se toimii kautta verenkiertoa tai veren happipitoisuus mittausten saavuttamiseksi aivot 's toimiva kuva. Sitä käytetään pääasiassa hankkia aiheellista tietoja kulutuksen hapen kudoksiin. kautta modernisointi, fMRI sekvenssit katsoa kuvaa aivojen 's aktiivinen alue poimien ylimääräinen verenkiertoa kutsutaan veren happipitoisuus taso Riippuvuus (BOLD). Yleisesti, MRI ja fMRI eroavat toisistaan ​​siten, että MRI näkee anatominen rakenne, kun taas fMRI näkee metabolisen funktion.

Lisäksi mittaus signaalien on erilainen MRI ja fMRI erikseen. MRI tutkii veden molekyyli 's vety-ytimet taas fMRI laskee happipitoisuus. In atomifysiikan, MRI' s rakenteellinen kuvantaminen näkymät suurella tarkkuudella eroa kudostyypeistä suhteen tilaa. Toisaalta, fMRI 's aivokuvantamismenetelmillä näkee kudos erot ajan suhteen. Tämän lisäksi, MRI on korkea, spatiaalinen resoluutio taas fMRI on pitkän matkan, superior, ajallinen tarkkuus.

Kun puhutaan sen teknologisen kehityksen, fMRI on vielä alkaa rakentaa nimensä toisin MRI, jossa se on jo huipussaan yhtenä laajalti käytettyjä laitteita teknologioita lääketieteessä. Lisäksi fMRI on vielä otettu käyttöön diagnostisia tarkoituksia varten ja sitä käytetään vain kokeissa toisin kuin vallankumouksellinen MRI.

Mitä tulee kustannus ostaa koneen, fMRI pidetään kalliimpaa kuin magneettikuvauksessa koska ylimääräisiä ohjelmistoja ja laitteistoja tarvitaan sen. Hinta voi olla jopa satoja tuhansia miljoonia, ja se on melko paljon rahaa. Halvempi vaihtoehto, MRI on edullinen.

Jotta asiat selväksi, ei MRI eikä fMRI on etulyöntiasema muihin, koska molemmat koneet palvelevat eri toimintoja.

Yhteenveto:1. MRI ja fMRI eroavat toisistaan ​​siten, että MRI-katselua anatominen rakenne, kun taas fMRI näkee metabolisen funktion.

2. MRI tutkitaan veden molekyyli 's vety-ytimet taas fMRI laskee happipitoisuus.

3. MRI 's rakenteellinen kuvantaminen näkymät suurella tarkkuudella erot kudostyypeistä suhteen tilaa. Toisaalta, fMRI' s aivokuvantamismenetelmillä näkee kudos erot ajan suhteen.

4. MRI on korkea, spatiaalinen resoluutio taas fMRI on pitkän matkan, superior, ajallinen tarkkuus.

5. Kun puhutaan sen teknologia, fMRI on vielä alkaa rakentaa nimensä toisin MRI, jossa se on jo huipussaan yhtenä laajalti käytettyjä laitteita teknologioita lääketieteessä.

6. fMRI on vielä otettu käyttöön diagnostisia tarkoituksia varten ja sitä käytetään vain kokeissa toisin kuin vallankumouksellinen MRI.