Ero DKA ja HHNKDKA vs HHNK
Kehon normaalisti toimii ohjaamaan saanti glukoosin soluihin. Normaaleissa tapauksissa, insuliini toimitetaan endogeenisesti, jotta kehon saada paljon tarvitaan glukoosin soluun ja ulos verenkiertoon, mutta normaali fysiologia kehon voidaan hajottaa aina silloin tällöin. Koska ruokavalio että ihmisillä on ja heidän elämäntapaansa, on tavallista nykyään nähdä diabetestapauksia. Tyypin II diabetes on tyypin diabetes, joka kehittää insuliiniresistenssin soluihin.

On olemassa useita oireita, jotka ihmiset kokevat kun ne ovat huonosti joka koskee valvonta verensokeri. Tyypin II diabetes, yksi yleisimmistä merkkejä on hallitsematon laihtuminen ja aina, kun henkilö 'verta otetaan, on olemassa tapauksia hyperglykemia. Yleensä mitä haluaisi saada verensokeria 80-120 mg / dl. mutta koska siitä, että vastus on läsnä tyypin II diabetes C toisin kuin tyypin I diabetes, jossa tuotanto itsessään on rajallinen C on odotettavissa, että glukoosin löytyy verenkiertoon eikä soluissa.

Kaksi pahin diabeteksen ovat DKA ja HHNK. On silmiinpistävää eroja näiden kahden sairauksia, kun se tulee patofysiologiaan ja muita näkökohtia. DKA kutsutaan diabeettinen ketoasidoosi ja on yksi tappavimmista komplikaatioita, jotka voi kokea diabetes. Toisaalta, HHNK, joka kirjaimellisesti tarkoittaa hyperosmolar hyperglycemic kuin ketoasidoosi tai yksinkertaisesti ei-ketoacidotic koomaan. Samankaltaisuus HHNK ja DKA on se, että molemmat ovat potenitally hengenvaarallisia ja tulee hoitaa niin pian kuin mahdollista.DKA johtuu puute insuliinin. Se tapahtuu sekä tyypin I ja tyypin II diabetes. Aina kropassa että on pulaa insuliinia, se polttaa tallennetut rasvaa korvaamiseksi; kuitenkin, ongelma on ketoasidoosi. Yleisin syy tämä sairaus on ei noudateta insuliinihoidon. Oireita DKA ovat ketoaineiden läsnä veressä, joilla on korkea veren glukoositaso. Kun haastattelu, tai heti havainto, se on yhteinen nähdä potilaalle, joka on liian janoinen ja joiden 'hedelmäinen' haju potilaan 's hengitys. Hoitoon DKA, on tärkeää toimittaa laitokselle paljon kaivattua insuliinia, jotta ratkaista kaikki muut ongelmat.

Toisaalta, HHNK on hätätilanne yleisemmin nähty tyypin 2 diabeteksen lähinnä dehydation. Se voi johtua infektio. Näissä tapauksissa syynä infektion tulisi kohdella samalla jatkuvan nestehoitoon. Merkittävä ero DKA ja HHNK löytyvät ilman ketoosi in HHNK toisin kuin DKA.

Yhteenveto:

DKA ja HHNK ovat hätätilanteissa ja ovat molemmat nähdään diabetespotilaiden.

DKA tapahtuu läsnäolo ketoosi taas HHNK ei ole todisteita ketoasidoosi.

DKA hoidetaan yleisesti insuliinihoidon kun HHNK 's nestehukka on ensimmäinen asia, joka on käsitelty yhdessä huomiota infektio.