Ero Hyvä ja paha kolesteroliHyvä vs paha kolesteroli

Nykyään yhä useammat ihmiset ovat katsomassa, mitä he syövät. Vaikka monet näistä ihmisistä niin, jotta ne laihtua ja näyttää hyvältä, valtava enemmistö on kiinnittää entistä enemmän huomiota siihen, mitä he syövät terveydellisistä syistä. Ravitsemusasiantuntijoihin ja lääketieteen ammattilaiset ovat painottaneet, että ottaa korkea kolesteroli itse voi aiheuttaa erilaisia ​​sydän- ja verisuonisairauksia, jopa niin paljon, että monet ihmiset ovat varovaisia ​​ottaen mitään, joka saattaa sisältää kolesterolia.

Asia on, on olemassa kahdenlaisia ​​kolesterolia. On huono tyyppi kolesteroli, joka ei aiheuttaa monenlaisia ​​sairauksia ja tauteja, ja sitten on hyvä tyyppi kolesterolin, joka todella auttaa parantamaan yleistä terveyttä. Tämä opas auttaa sinua oppimaan lisää eroista hyvä ja paha kolesteroli.

Kolesteroli on pohjimmiltaan rasvan, jota kutsutaan myös lipidien, joka on luonnollisesti tuotettu elin. Se on myös kehoon kuluttamalla erilaisia ​​eläintuotteiden, kuten maitotuotteiden ja lihan. Kolesteroli on välttämätön kehon, koska se sitoutuu proteiineihin, ja ne voidaan suorittaa eri kehon soluihin kautta verenkiertoon. Kun näin tapahtuu, niitä kutsutaan lipoproteiinien.

Hyvä kolesteroli kutsutaan myös HDL-. Tämäntyyppistä kolesterolia sisältää enemmän proteiinia kuin lipidejä. Johtuen siitä, että se sisältää enemmän proteiinia kuin lipidit, sillä on taipumus sitoa ylimääräisiä lipidien verenkiertoon, jotta sitä voitaisiin tuoda maksaan käsittelyyn, ja sitten luonnollisesti käyttää ja karkottaa elin.

Toisaalta, huono kolesteroli kutsutaan LDL-. Se on täydellinen vastakohta hyvän kolesterolin sen koostumus. Tämä tarkoittaa sitä, että on olemassa enemmän lipidejä Jokaisessa low-density lipoprotein molekyyli, verrattuna korkean tiheyden lipoproteiinit. Nämä molekyylit ovat vastuussa lipoproteiinien maksasta verenkiertoon. Puolestaan ​​se aiheuttaa nämä kolesterolimolekyylejä kerääntyä suonet ja valtimoissa aiheuttaen paksuuntumista laskimon ja valtimon seinät. Lopulta kolesteroli päädytään myös rantautuu verisuonia sydämen ympärille. Tämä paksuuntuminen seinien verisuonten paitsi rajoittaa verenkiertoa, mutta myös aiheuttaa sydämen työskentelemään kovemmin kuin normaalisti. Tämä on syy sydänpysähdys, korkea verenpaine ja muita sydän- ja verisuonitauteja.Yhteenveto:

1. Hyvä ja paha kolesteroli on valmistettu molekyyleistä, jotka koostuvat molempien rasvoja, tai lipidejä, ja proteiineja.

2. Hyvä kolesteroli, joka tunnetaan myös high-density lipoprotein, sisältää enemmän proteiinia kuin rasvaa molekyylejä. Toisaalta, huono kolesteroli, joka tunnetaan myös LDL-, sisältää enemmän rasvaa molekyylejä kuin proteiinimolekyylien.