Ero Grampositiiviset ja Gram-negatiivisiin bakteereihin
Gram Positiivinen Vs gramnegatiivinen bakteeri

Gram-värjäys on hyvin tärkeä laboratoriokoe. Se tasoittaa tietä eriyttäminen kahden erillisen bakteerilajien. Se on nopeampi lähestymistapa verrattuna bakteeriviljely ja on erittäin tärkeää tunnistaa alkuperäisen työ- diagnoosin tiettyjen sairauksien olosuhteissa. Miten ovat gram negatiiviset ja positiiviset bakteerit erilainen?
Päällimmäisenä, grampositiivisia bakteereja, joka gramma Värjäysreaktio, reagoi kristalliviolettimäärityksessä väriaine ja värjää tumma lila tai violetti. Sen soluseinä on ainutlaatuinen, koska se koostuu useista peptidoglykaanisynteesin kerroksista (monikerroksinen) tehden paksumpi. Tämäntyyppinen bakteeri on myös läsnä techoic happojen, vaikka se puuttuu LPS (lipopolysachharide) pitoisuus, periplasmatilasta ja ulkokalvon joten tämä ryhmä pieni sekä lipoproteiinien ja lipidien koostumus. Mitä tulee sen flagellarakenneosia rakenteeseen, nämä bakteerit näyttävät olevan kaksi rengasta perusinsuliininsa elimissä. Ne tuottavat myös erityyppinen toksiinia niiden vastine kuin ne vapauttavat exotoxins. Heillä on yleensä hyvä kestävyys keskeytymiseen, väriaine esto, anionista detergenttiä alttius, natriumatsidi ja kuivaus vastusten.
Gramnegatiiviset bakteerit ovat erilaisia ​​monin tavoin. Tämä ryhmä näyttää eri gramma Värjäysreaktio kuten yleensä ei reagoi kristalliviolettimäärityksessä väriainetta. Kuitenkin se yleensä värjää punertava punainen ja voidaan värittömäksi hyväksyessään safraniinin (vastavärinä). Se on ohuempi peptidoglykaanirakenteen soluseinän kerros, koska se on vain tehty yhden kerroksen sijasta grampositiiviset 's monikerroksinen seinään. Huolimatta sen puute teichoic happoja, se tekee varten menetyksen, joilla on suuri pitoisuus LPS, ja on sekä periplasmatilasta ja ulompi kalvon. koska jälkimmäinen, ei ole yllättävää, että tämä bakteeri ryhmä on suuri määrä lipoprotein sisältöä sekä lipidejä. lisäksi gramnegatiivinen bakteeri on 4 perus runko renkaat ja vapauta endotoksiinien sijasta exotoxins. loput niiden ominaisuudet on merkitty yleisellä matalaprofiilinen heidän väriaine esto, anioniset alttius, fyysinen häiriö, natriumatsidi ja kuivaus vastusten.
Näiden erojen vuoksi, kaksi bakteeri- ryhmää reagoivat eri tietyille antibiooteille. Että 'takia lääkäreiden ensin tiedettävä tyypin bakteereita he ovat tekemisissä, jotta he voivat määrätä oikea tyyppi lääkkeitä potilaille. Gram-negatiiviset bakteerit ei voi estää penisilliiniä toisin kuin gram positiivisia, koska ne ovat pohjimmiltaan resistenttejä tälle tyyppi antibiootti.Gram-positiiviset bakteerit on monikerroksinen soluseinä kun gram-negatiivisten bakteerien on yksikerroksinen seinät.

Grampositiiviset bakteerit värjäytyvät purppuraväriä kristalliviolettimäärityksessä väriaine taas gram-negatiivisten bakteerien ei reagoi tämäntyyppisiin väriaineen vaan ainoastaan ​​vastavärinä mikä antaa pois punertava värillinen tahra.