Ero CVA ja TIACVA vs TIA

Kun ei-lääketieteelliset ja tavallisten ihmisten nähdä tai kokemaan asioita, he eivät 't saada vainoharhainen koska heillä ei ole tietoa koskien sairauksia. Kun lääketieteen ammattilaiset kuitenkin kokea näitä asioita, he saavat vainoharhainen hetkessä ja mene päivystyspoliklinikalle heti.

Tällaisia ​​hätätapauksia ovat CVAs ja TIA. TIA voi olla myös ER silloin, kun ei ole pulssia jo. Mutta meidän puuttua eroja kahden. Mikä on vaarallista ja mikä ei?

'CVA' tarkoittaa 'aivoverenkiertohäiriön' tai 'aivot aivohalvaus.' 'TIA' tarkoittaa 'ohimenevä aivoverenkiertohäiriö' tai 'mini-aivohalvaus.'

CVA tai aivojen aivohalvaus on erittäin vaarallinen. Se 's hätätilanteessa tapauksessa pitkittää kuolema aivojen kudosten johtaa halvaantumiseen ja kuolemaan. Vuonna CVAs on pysyvä tukos tai sulkemaan aivoissa hermojen aiheuttama matkoilla veritulppa. Tämä hyytymä muodostuu rasvoista. Ihmiset, jotka ovat rasvaa , lihavia, ja on korkea verenpaine on suurempi mahdollisuudet saada aivohalvaus. Toinen tyyppi aivohalvauksen, joka on kaikkein vaarallisin kutsutaan aneurysman joka räjähtää. Tämä voi aiheuttaa välittömän kuoleman. syynä tähän on hallitsematon korkea verenpaine ja liikunnan puute ja korkea rasvaprosentti kehossa. Koska rasvat voivat tukkia hermoja ja verisuonia, se voi aiheuttaa tukkeuman kun se irrot-.

TIA, toisaalta, on vähemmän vaarallinen. TIA esiintyä, kun toimitus hapen häiriintyy aivoissa. Tämä aiheuttaa väliaikaisen tajunnan menetys. Kuitenkin potilas on edelleen hänen pulssi. Mutta jos potilas ei ole pulssia, tämä on nyt hätätilanteessa eikä ole TIA jo.CVAs hoidetaan verenpainelääkkeet, verenohennuslääkkeitä kuten Coumadin, aspiriini, ja kuntoutus, koska se aiheuttaa puolen yksipuolinen elin paralysis.TIAs, toisaalta vaatia lepoa ja riittävä hapensaanti takaisin henkilölle 'tietoisuuteen. Henkilö lisäksi annettiin levätä hetki ja juoda vettä.

CVAs, koska he 'uudelleen vaarallisempia, vaativat usein seurantaa että henkilö. Koska ne' uudelleen hengenvaarallinen sairaus, henkilö on joskus sijoitettu ICU usein seurantaa. CVAs voidaan ehkäistä elintapojen muuttaminen, ruokavalio, ja liikunta. TIA ei voida estää, koska tämä voi tapahtua milloin ja missä tahansa.

Yhteenveto:

1. 'CVA' tarkoittaa 'aivoverenkiertohäiriön' tai 'aivot aivohalvaus.' 'TIA' tarkoittaa
'Ohimenevä aivoverenkiertohäiriö' tai 'mini-aivohalvaus.'

CVA on hätätilanteessa kun TIA ei ole.