Ero MRI ja PET Scan MRI vs PET Scan

MRI ja PET ovat kaksi diagnostiset menetelmät, joissa ei-invasiivisia tekniikoita.

MRI
'MRI' tarkoittaa magneettikuvaukseen. Tämä on ei-invasiivinen tekniikka, jossa käytetään magneettikenttää tuottaa täydellisiä ja laaja kuvia sisäelimissä. MRI avulla seurataan fyysiset olosuhteet kuten syövän, kasvaimet, ja sydämen ongelmia.

Tämä tekniikka käyttää magneettikentän ja radioaaltoja. Radioaallot ovat iskeä kudoksia, jotka tuottavat erottuva kuva, kun heijastuu takaisin tutkittavaa elintä. Henkilö tutkittavana asetetaan vahva, super-jäähdyttää magneetteja koneen joka sitten kaappaa kuvia vahingoittuneista kehon osaa. Nämä suunnitellaan tarkasti erottaa terveen ja sairaan kudoksen.

MRI käytetään tuottamaan yksityiskohtaisia ​​kuvia useimmat elimet. Sitä käytetään diagnosoida ongelmia, kuten; epänormaali veren virtaus johtuu valtimoiden tukoksia tai minkä tahansa muun vamman. Sitä käytetään myös selvittämään poikkeavuuksia liittyvät luinen kudoksiin on se luuta tai rustoa.
Keskimääräinen Magneettikuvaus kestää noin 20 minuutista 50 minuuttiin riippuen monimutkaisuudesta elimen harkitaan. On olemassa useita kuvia otetaan ongelmallista elimen.LEMMIKKI
'PET' tarkoittaa positroniemissiotomografia Technique. Tämä tekniikka on ollut jatkuvasti käytössä vuodesta niinkin myöhään kuin 1950-luvun alussa.
PET skannaus on myös ei-invasiivisia tekniikkaa hyödyntämällä merkkiaineen nestettä lisätään suonensisäisesti, hengitettynä tai niellä potilaan kehossa. Merkkikaasu neste virtaa kanssa plasman koko kehoon. Kamera on asennettu, joka pitää kirjaa varattujen hiukkasten merkkiaineen nestettä. Merkkiaineen neste on radioaktiivinen aine.
PET scan käyttää isotooppilääketieteen. Tämä tekniikka määrittää myös moitteetonta toimintaa elintärkeitä elimissä. Tällä menettelyllä, sokeri aineenvaihduntaa ja hapen käyttö voi myös arvioida.
Tämä tarkistus on pääasiassa käytetty määritettäessä hermoston häiriöt kuten Alzheimerin 'taudin ja Parkinsonin' tauti. Sitä käytetään myös vaikeasti havaita syöpien ja niiden leviäminen elimistössä. PET scan kestää noin puoli tuntia.

Yhteenveto:

1. MRI käyttää magneettikentän ja radioaaltojen kun PET scan tekee Radioaktiivisten aineiden käytöstä.
2. tuottamia kuvia MRI ovat laajasti elinspesifisiin kun taas PET scan eivät ole niin yksityiskohtaisia.
3. MRI käytetään määrittämään kudosvaurio kun PET scan käytetään diagnosoida veren virtausta ja toiminta elimen.
4. MRI kaappaa rakenne, kun PET-scan kaappaa aktiivisuutta kudoksissa.