Ero ALS ja MSALS vs MS

Sekä ALS ja MS ovat sairauksia, jotka vaikuttavat aivojen ja selkäytimen. ? On kuitenkin välttämätöntä erottaa toisistaan ​​nämä kaksi, koska tämä auttaa hoidossa joko sairauden. ? ALS on virallisesti tunnetaan lääketieteellisesti kuten amyotrofinen lateraaliskleroosi. ? Aiheuttamat vahingot MS on seurausta kehon 's oma immuunijärjestelmä aiheuttaa vahinkoa selkärangan, mikä johtaa halvaantumiseen.? Tämä tauti on myös nimitystä autoimmuunisairaus.? Potilas' oma immuunijärjestelmä hyökkää normaalia kudosta selkärangan, joka aiheuttaa rappeutumista lihasten ja mikä johtaa liikkeen ja tasapainon. ? ALS puolestaan ​​johtuu hitaasta uhalla hermosolujen kutsutaan moottori neuronien. ? Nämä neuronit ovat ne solut, jotka ohjaavat liikkumisen eri kehon osiin. ? ALS kutsutaan myös Lou Gehrig 'ss tauti.

Tähän on myös eroja oireita kahden sairauksien, erityisesti alkuvaiheessa. ? Ensimmäiset oireet, jotka osoittavat, MS potilaassa ovat puutuminen, ataksia, näön hämärtyminen ja tasapainon puute käveltäessä tai liikkuvia. ? ALS, ensisijainen merkinnät olisi nielemisvaikeuksia hengitysvaikeudet ja lihasten heikkous. Harvinaisuus ALS on myös merkittävä ero näiden kahden välillä. ? Vain noin 30000 amerikkalaiset ovat vaikuttaneet ALS, vaikka on noin 500000 tapauksia MS eri puolilla Yhdysvaltoja.

On kolme erilaista alatyyppiä ALS. ? Ensimmäinen on progressiivinen lihasten surkastumista, joka vaikuttaa alemman moottori neuronien. ? Kaksi muuta ovat ensisijainen lateraaliskleroosi ja etenevä ydinjatkehalvaus. ? Entinen alatyyppi hyökkää ylempi neuronien, kun taas jälkimmäinen hyökkää bulbar lihakset kehon. ? Ei ole alaluokat MS. ? On kuitenkin olemassa yleisesti neljä esityksiä tai vaiheissa taudin. ? Nämä vaiheet ovat aaltomaisesti ilmenevää, ensisijainen etenevä, sekundäärinen etenevä ja progressiivinen relapsoivan.Elinajanodote henkilö on diagnosoitu ALS on yleensä noin kaksi-kuusivuosi alkaen diagnoosin. ? Joitakin harvoja tapauksia, joissa potilas voi selvitä jopa kaksikymmentä vuotta. ? Ihmiset kärsivät MS-tautia sairastavien voi saavuttaa normaali käyttöikä edellyttäen että asianmukaista hoitoa annetaan potilaalle. ? Yleensä nämä rappeutumissairaudet ovat parantumattomia. ? Kuitenkin jotkut hoitoa voidaan antaa helpottaa epämukavuutta potilaan, joka on diagnosoitu sairaus.

Yhteenveto:

1. ALS tunnetaan Lou Gehrigin 'tauti ja MS tunnetaan myös autoimmuunisairaus.
2. MS vahingoittaa kun ihmisen immuunijärjestelmä hyökkää normaalia kudosten aivojen ja selkärangan, kun ALS hyökkää moottori neuronien, jotka lähettävät signaaleja liikkeen muihin kehon osiin.
3. ALS on luokiteltu kolmeen eri alatyyppiä aikana, MS, on neljä vaihetta taudin.