Ero Masennus ja Burnout
Masennus vs Burnout

Monet kuva uupumus ja masennus kahtena eri sanoja, joilla on identtiset merkitykset. Vaikka kaksi on useita oireita yhteisiä molemmille, ne ovat edelleen pidetään kahtena erillisenä ehtoja, jotka ovat erilaiset ennusteet.

Yksinkertaisesti sanoi, työuupumus on tila, joka on vain aiheuttama vaikean stressin. Masennus, päinvastoin, on kliininen käyttäytymisen häiriö vaikuttaa johonkin 's tuulella. Tämän vuoksi on parempi sanoa, että kun sinulla on työuupumus olet myös vaarassa kokea tai kehittää masennukseen eikä toisinpäin .

Kun yksi kärsii masennuksesta, hän ei kykene saavuttamaan tai kokea tilan ilo. Tämän seurauksena olet nähnyt masentuneet peitossa äärimmäisessä surua. Burnout sairastuneille näyttävät erilaisilta, koska he tuntevat liian uupunut pisteeseen epäillä oman kykyä hoitaa säännöllisesti päivittäisissä toimissa. Vaikea burnouts voi johtaa myös yksi epäillä oman itsetunnon.

Mitä oireita, kaksi ehtoa on monia yhtäläisyyksiä. Sekä masentunut ja uupumuksen kärsiville oireita peruuttamisesta ja väsymys. Masentuneet myös merkkejä toivottomuuden ja disinterest. Vaikea masennus voi jo muuttaa uni-vanavedessä kuvio yksittäisen mikä puolestaan ​​johtaa unettomuus. Vakavimmat tapaukset ovat niitä, joihin on sekaantunut henkilöitä, joilla jotkut toistuvat ajatukset kuolemasta. Ne, jotka kokevat Burnout liittyy usein avuttomuuden, itseluottamuksen ja epäonnistumisen päälle muiden tunteista samalla kokeman masentuneet.Masennus on yleensä juurtunut kun joukko tekijöitä, kuten kun yksi kärsii parantumaton krooninen sairaus tai äärimmäinen eroraha suhde (kuolema, rikkomatta vakavasta romanttinen suhde), joilla on merkittävä muu. Masennus on myös havaittu, että on joitakin geneettinen alttius ja ympäristön juuret. Mitä tulee burnout, tämä ehto on yleensä sidottu sisään kantoja työhön ja suuri kysyntä korostaa elämän yleensä.

Lähestymistapa hallinnassa masennus ja työuupumus myös erilainen. Masennus, kliinisenä häiriö, on parhaiten hoidettu lääkkeillä, jotka ovat anti-depressiivinen luonteeltaan. Yhdessä psykoterapian, ennuste masennus on oikeudenmukaisesti oireet saattavat silti uusiutua aikana useita tapauksia yhdessä 'eliniän, puhumattakaan kestää kauemmin kuin tavallisella burnout. Kääntäen, burnout on ihanteellisella hallitaan stressin vähentäminen ja elintapojen muuttaminen siten, hälventääkseen sen oireita. Toisin kuin masennus, työuupumus loppuu heti, kun positiivisia muutoksia elämäntapa on jo käytössä.

Masennus on kliininen mielialahäiriön toisin burnout, joka on vain seurausta äärimmäistä rasitusta.

Työuupumus on yleensä työperäinen kuin masennus.

Masennus on vakava ehdolla, että on kestävämpi ja toistuvat oireet toisin burnout.