Ero nilkan nyrjähdys ja StrainNilkan nyrjähdys vs rasitusta

?

Se 'yhteistä erehtyä yksi asia toiseen, kuten esimerkiksi eroa nilkan nyrjähdys ja kanta. Tunnustavat ero on kuin yrittää selvittää, mikä oli ensin, muna vai kana. Lopulta ymmärtäminen ero on hyvin vapauttavaa.

?

Nilkan nyrjähdyksiä ja venähdyksiä ovat kaksi eri fyysisiä vammoja, joihin liittyy kehon 's kudoksia, lihakset ja luut.? Todella tietäen yhtäläisyyksiä ja eroja kahden voi olla merkityksetön joillekin ihmisille, mutta tietäen tosiasiat voisi tehdä valtava ero ja saattaisi auttaa joskus.

?

Nilkka nyrjähdys on vamma, joka vaikuttaa nivelside nilkan. Nivelsiteet ovat sidekudoksen joka liittää yhden luun toiseen. Ne ovat tärkeitä, koska ne antavat nilkkanivelen vakaus välttämällä side-to-side liikkeen. Nilkan nyrjähdys voi johtua äkillisestä kierre nilkka, raskas lasku, väärän kokoinen kenkiä, ja kävely epätasaisella alustalla. Vakavuus vamman riippuu siitä, onko nivelside venytettiin, kääntyi tai kierretty hieman repeytynyt tai kokonaan revitty. ? Hoito nilkka nyrjähdys myös vaihtelee sen vakavuus. On erittäin tärkeää, että nyrjähtänyt nilkka saa lääkäriin heti, koska hoidon puute voi johtaa krooniseen nilkan nyrjähdys, joka vähentää mahdollisuuksia vahinkoa kärsineelle koskaan kävelemään normaalisti uudelleen. Kannattaa myös huomata, että nilkan nyrjähdys, vakava tai ei, saattavat jäädä huomaamatta, koska ne voidaan peittää muita vakavia jalkavammoja, joten se on todella tärkeää, että henkilö, joka on kärsinyt jalka trauma pitäisi saada hoitoa hänen / hänen reisivammariskiä oikealle pois.

?

Voit tunnistaa nilkan nyrjähdys, jonka taso kipua koet. Oireita nilkan nyrjähdys ovat turvotus, mustelmat, jäykkyys liitosalueella, kipua ja arkuutta, ja tietenkin vaikeuksia kävelyä. Nyrjähdyksiä voidaan hoitaa itsehoitoa kotona tai sairaanhoidon, kuten soveltamalla valettu käyttämällä kainalosauvat ja tulehduslääkkeitä.?

Kannat, toisaalta, ovat kipu lihaksissa tai jänteitä. Ne ovat yleisesti tunnettu veti lihakset ja tavataan tyypillisesti urheilijoita, jotka liikakäyttöä lihaksia suorittamalla äärimmäinen toimintaa. Urheilijat voivat myös kohdata tämän ongelman, koska ei ole venytys, lihasten väsymistä, lihasten epätasapainoa, ja huono lihaskuntoa. Kantoja voi myös ilmetä, koska fyysinen isku, kuten auto-onnettomuudessa, lasku, ja muut akuutit trauma johtuvat ulkoisista tekijöistä. Liian paljon venytys lihaksia voi myös vaurioittaa verisuonia. Yleisin osien ihmiskehon jossa nämä sattuu ovat käsivarsissa ja jaloissa. Oireita kannan kuuluvat mustelmia, jäykkyyttä teennäinen, äärimmäistä kipua ja vaikeuksia liikkuvat. Tämä voidaan hoitaa helposti ja ne voivat jopa hoitaa kotona. Kuitenkin, jos kipu jatkuu yli 24 tuntia itsehoitoa hoidon aloittamista potilasta on syytä hakeutua lääkäriin.

?

YHTEENVETO:

1. Nilkka nyrjähdyksiä rajoittuvat kipua esiintyy nilkassa ihmiskehon, kun taas kantoja voidaan kärsi sekä käsivarren alueella ja jalkojen alueella.

2. Jos ei hoideta, nilkka nyrjähdys voisi johtaa vamman kävelyä, mutta kannat voivat johtaa vain enemmän kipua.

3. Kantoja ovat yleisimpiä urheilijat, jotka käyttävät lihaksia 'ominaisuudet kuin niiden raja. Nilkka nyrjähdys voi tapahtua kenellekään.