Ero Bone Scan ja MRIBone Scan vs MRI

Luu skannaus on eräänlainen testi, joka kutsutaan ydin- skannaus testi, tarkistaa alueet luun kasvua ja erittely. ? Luun skannaus toimii määrittää vahingot, jotka on aiheutettu luun rakenteisiin tai tarkistaa syövän leviämiseen luut. ? Toisinaan skannaus tehdään tarkista, onko infektioiden luuhun. ? MRI, toisaalta, käyttää magneettikentän kaapata kuvia sisäelinten ja nähdä, jos ne toimivat edelleen hyvin. ? MRI kutsutaan yleisesti magneettikuvauksessa. ? MRI on testityypistä joka vie kuvat sisäelinten ja tarkista, onko mitään poikkeavuuksia sisällä. ? Itse asiassa, MRI voi määritellä tarkemmin tavoin ongelmia, joita ei voi nähdä muiden kuvantamisen järjestelmissä.

Yksinkertaisesti sanottuna, MRI skannaa ja työtä kaikki sisäelimet kun luukuvaus keskittyy luiden ja rakenteiden liitosten. ? Luun scan käyttää tätä radioaktiivista merkkiainetta, joka on yleensä ruiskutetaan laskimoon. ? Se kulkee sitten verenkiertoon ja toimii itsensä luut kehon. ? Gamma kamera on erityinen laite, joka on yleensä luotu kaapata kuvia merkkiaineen sisällä luita. ? MRI, toisaalta, toimii tällä koneella on vahva magneetti. ? Kuvia sisäelimen sitten talteen ja varastoidaan sisällä tietokonejärjestelmää, jota käytetään jatkotutkimuksiin ja testejä.

Syyt testit ovat myös hieman samanlainen, koska ne pohjimmiltaan laajuuden määrittämiseksi taudin henkilö. ? On kuitenkin olemassa joitakin testejä, jotka MRI voi tehdä luukuvaus voi. ? Yksi niistä on, että MRI voi tarkistaa rinnassa, sydämen, venttiilit ja sepelvaltimoiden verisuonten. ? Luu skannaus ei voi tehdä tätä. ? Vaihtoehtoisesti MRI voi antaa selkeämmän resonanssi kuvia verisuonen määrittävät kaikki tukoksia valtimoissa. ? Jälleen luukuvaus voi tehdä tätä. ? Luuston kuvauksissa toimivat pelkästään ulomman ytimen nivelissä. ? Lisäarviointia määrittämiseksi, missä määrin vaurioita luut tehdään MRI.Pohjimmiltaan Bone skanneri käyttää ydin- radioaktiivista merkkiainetta, että vain skannata kerroksia, jotka ovat ulkopuolella nivelten. ? Se ei voi määrittää tarkasti, onko epänormaali luun kasvaimet alueella. ? MRI tahtoa käyttää magneettisen kuvateknologia siepata perusteellisesti kuva, joka auttaa yksityiskohtaisen analyysin rakenteita. ? MRI testit ovat kalliimpia, koska tämän edun.

Yhteenveto:

1. MRI käyttää magneettikenttiä kaapata kuvia sisäelinten kuten luut ja nivelet taas Bone scan käyttää ydin- radioaktiivisen tekniikkaa.
2. Bone scan keskitytään pelkästään uloimpaan kerrokseen luut taas MRI entisestään laajuuden määrittämiseksi vahingon.
3. MRI toimii muualla elimistössä kuten sydämen, verisuonten ja vastaavien kun luukuvaus keskitytään ainoastaan ​​luut ja nivelet.