Ero Cheongsam ja CheongsamCheongsam vs Cheongsam

Qipao ja cheongsam molemmat viittaavat yksi- tai kaksiosainen puku kiinalaista alkuperää. Kuin vaate, se on suunniteltu lähinnä naisille. Se nähdään usein pohjimmainen Kiinan kansallinen mekko.

Suurin ero näiden kahden sanan on kielellisiä alkuperää. Cheongsam on Englanti versio Kantonin cheuhngsaam (mikä tarkoittaa pitkä mekko). Kantonin cheuhngsaam käytetään eteläosassa China kun qipao käytetään Pohjois-osassa maata. Lopulta Kantonin cheuhngsaam tuli Shanghai ja kehittynyt Englanti cheongsam. Toinen Englanti termi tämä mekko on 'mandariini puku.'

Sekä cheongsam ja qipao peräisin mekko mantsurianjalopähkinän naisia. Mekko on luonnehdittu tehty silkistä, joilla on korkea tai matala mandariinin kaulus. Mekko voi olla erilaisia ​​pitkät hihat. Se voi olla hihaton, pitkät hihat, lyhyet hihat, tai neljäsosa-hihat. Puku voi olla korkea tai matala rakoja tai molemmille puolille vaipan. Raot voivat mennä jopa vyötärön tai lantion. Mekossa on vino aukko kaulasta oikealle kädentiehen. Vaate on suunniteltu suljettavaksi kiinnittämällä sammakko sulkemiset tai painikkeita oikealle etupuolelle vaatteet.

Cheongsam tai qipao on erilaisia ​​malleja ja kuvioita. Brodeerattu tai kangasta voidaan käyttää monenlaisia ​​malleja. Kuvioita voi vaihdella eri kukka malleja, symbolinen mallit, kuten kalaa, lohikäärmeitä, tai Feeniks. Värit voivat vaihdella kahta väriä useita riippuen kankaan ja muotoilu. Mekko voi korostaa lisävarusteineen ja koristeita.Alkuperäinen cheongsam tai qipao on laaja ja väljä tyyppinen vaatekappale, joka näyttää vain pää, kädet, ja vinkkejä ja varpaat. Siitä tuli moderni ja kehittynyt mullistanut muotoilu tiukempi muoto ja sopeutui naisen muodossa.

Nykyään moderni cheongsam tai qipao usein kuluneet Kiinan-teemalla toimintoja ja juhlat. Monissa kiinalaiset kaupat ja toimistot, cheongsam tai qipao on kulunut kuin juhlapuvut tai osana yhtenäistä.

Yhteenveto:

1. ilmaisu 'qipao' ja 'cheongsam' molemmat viittaavat kiinalainen mekko naisille ominaista edessä oikealla puolella aukko, mandariini kaulus, hihat ja hameen pituus eripituisia tai ilman rakoja sivuilla on pukeutua. Se voi olla kulunut avaamalla sivuaukon ja kiinnitä se sammakko sulkemiset ja painikkeet.
2. Suurin ero qipao ja cheongsam on peräisin sanoista. 'Qipao' on pohjimmiltaan mandariinikiinaa nimi mekon taas 'cheongsam' on Englanti johdettu päässä Kantonin nimi 'cheuhngsaam.' Sana 'cheongsam' alkunsa Etelä-Kiinassa ja lopulta Shanghaissa. Toinen termi, 'cheongsam,' käytetään Pohjois osa Kiinaa.
3. mekko peräisin Mantsurian naisia ​​ja pysyi vuoteen Kiinan vallankumouksen. Alkuperäinen cheongsam tai qipao oli löysä ja leveä vaate. Aikana Kiinan vallankumouksen, kiinalaiset räätälöi pakeni Shanghaihin ja elvytettiin mekko. Räätälit antoi sille enemmän modernin ilmeen. Moderni cheongsam täyttää ja korostaa naisvartalo.
4. mekko pidetään erillisten kiinalainen mekko. Mekko voidaan tehdä erilaisia ​​kankaita ja pidetään erittäin monipuolinen vaate. Se voi olla tavallinen tai brodeerattu. Se voi olla kulunut kanssa tai ilman lisävarusteita. Mekko voi myös joitakin malleja ja malleja muodossa kukka ja symbolinen malleja. Joissakin malleissa voi ominaisuus Länsimaalaistuminen kannalta malleja, kankaita, tai lisävarusteita.