Ero musta ja vihreä teeMusta vs Green Tea

Mikä 'on sinun kupin teetä? Tämä idiomatic ilmaus täydellisesti korostaa käsittämätön joukko mahdollisuuksia mieltymykset. Ja sama lajittelee mahdollisuudet koskevat myös teetä. Tämä yksinkertainen kevyt juoma on kehittymässä yhä uusia makuja, kun se outlives ikääntyessä ja luvuilla. Nykyään on olemassa satoja tallennettu muunnelmia teetä. Ne jaetaan karkeasti neljään päätyyppiin, kuten musta ja vihreä tee. Kaikki teelaatuja valmistetaan Teepensas tai teetä kasvien lehtiä. kohteessa ero olisi rodussa teetä käytetyn kasvin , Kofeiinimäärä maku, ja koko kehon.

Musta tee, kuten nimikin kertoo, on yleensä tummempi väri, koska se on hapettuneempi kuin vihreää ja muita variantteja. Kiinassa, Japanissa ja Koreassa, se tunnetaan Crimson teetä, kun taas länsimaissa, se on joskus kutsutaan punainen tee tai rooibos. Teelehdet se tuli Assamese kasvi, alaluokka Teepensas, joka eroaa sen suuret lehdet. Musta tee on enemmän kofeiinia kuin vihreä. Siten se on sopivampi vaihtoehto kahville tai muille aamulla juomia. Itse asiassa jotkut alatyyppien musta on korkeampi kofeiinia kuin kahvi säilyttäen alhainen hapan sisältö. Lisäksi on rohkeampi ja rikkaampi maku verrattuna vihreitä. Se säilyttää sen maku pidempään. Alatyyppiä musta tee ovat yleensä erottuva sekä kotiseudultaan. Esimerkiksi Ceylon tee on nimetty maakunta Sri Lankassa. Sama pätee Tibeti, Assam, Munnar, Kenian, Thai, Nepalin, Turkki, Georgia, Cameron, Guatemalan, ja niin edelleen. Musta tee on yleensä myös monipuolinen. Se helposti sulautuu muita kasveja ja hedelmiä. Esimerkiksi suosittu Earl Grey teetä on perus mustaa teetä sekoittaa bergamottiöljyn ja Englanti Breakfast on rohkeampi tyyppistä mustaa teetä, joka sulautuu täydellisesti maitoa ja hunajaa tai sokeria.

Kääntäen, vihreä tee on suhteellisen yksinkertaisempi ja kevyempi. Se kirjaimellisesti tekee vaaleanvihreä tai oliivi sävyn päälle liotettu. Toisin kuin musta tee, sen ei 't mennä läpi voimakasta hapettumista. Se on peräisin Kiinasta ja säilyttää suosio muun Aasian alueiden, kuten Japani, Korea, Indonesia ja Vietnam. Näillä alueilla laajalti kasvavat pieni-leaved rotu Teepensas. Tämäntyyppinen sisältää myös huomattava määrä kofeiinia kuin sen vastine. päälle, että se on polyfenolipitoisuuden, aine, joka nopeuttaa rasvan hapettumista ja aineenvaihduntaa miinus riskejä sykkeen nousu. Maku-viisasta, vihreä tee on yleensä vehreässä tai ruoho. Vastakohdan musta , se on herkempi maku ja on omiaan heikentämään nopeammin ajan. Kuten musta tee, sillä on monia alatyyppejä, jotka on nimetty enemmän nerokkaasti verrattuna musta tee 's suoraviivainen maakunta-pohjainen nimiä. Esimerkkejä luovan vihreää teetä nimet ovat Dragon Mountain, Green Top, Dragon No, Rain Flower, White Cloud, Jade Dew, Cloud ja Mist, Big Square, Melon Seed, Palo Green, Monkey tee, jne. Lisäksi, vihreä tee on melko rajallinen kun se tulee sekoituksia ja seokset. Enimmillään vihreä tee on sekoitettu hedelmämehuja kuten sitruuna, omena ja muut citrusy erilaista.Tänään sekä mustaa ja vihreää vaihtoehdot ovat kaupallisesti saatavilla kaikkialla maailmassa. Top tuottajat vihreää teetä olisi Kiinassa, Japanissa, Vietnamissa ja Indonesiassa, kun taas musta tee on enimmäkseen peräisin Yhdysvaltain ja Britannian tuottajia, kuten Unilever (Lipton) ja Associated British Foods (Twinings).

Yhteenveto

Sekä musta ja vihreä tee variantit valmistetaan Teepensas tai tee kasvien lehtiä. Musta käyttää suurten lehtien rotujen kun vihreä työllistää pienen lehtien tyyppiä.

Musta on rohkeampi ja rikkaampi maku kuin vihreä. Se on myös monipuolinen sekoittamalla muita kasveja ja hedelmiä. Green on hienovarainen ja grassier maku.