Ero Punainen ja vihreä curryRed vs Green Curry

Punainen ja vihreä curryt kaksi vaihtoehtoa curry thaimaalaista ruokaa. Molemmat curry on useita yhtäläisyyksiä. Molemmat curryt ovat kookos-pohjainen tai valmistettu kookosmaito. Kuten astiat, molemmat saavat nimensä niiden väri. Väri curry, laajennuksessa, on peräisin sen ainesosista.

Yksinkertaisuudessa, curries vaatia kookosmaitoa (sen base), katkottua mausteet ja currytahna. Mausteet ja muut aineosat voidaan yhdistää etukäteen, jotta tahna. Muita katkottua ainesosia sisältävät: valkosipuli, sitruunaruoho ja kalakastike. Salottisipuli, valkopippuria, valkosipuli, kefir, kalkki kamara, katkarapu liitä, merisuola, korianteri, kumina, ja galangal (sukulainen inkivääri) pidetään myös niitin curry ainesosia.

Tärkein ero näiden kahden välillä curries on tyyppi ja väri chilit sen valmistuksessa käytettyjen. Kuivatut punaiset chilit käytetään punaista curry (ja punainen currytahna). Sama toiminto tapahtuu tuore, vihreä chili vihreää curry. Vihreä curry myös saa sen väri ylimääräisiä ainesosia, kuten korianteri ja muiden vihannesten lisäaineita. Kaksi chilies on omat erilliset aromi ja maku ominaisuudet.

Thai, punainen curry kutsutaan gaeng phed. Sanat kirjaimellisesti kääntää nimellä 'mausteinen keitto.' Vihreä curry on käännetty gaeng keow Wahn tai 'sweet green curry.'
Vertailun, punainen curry on spicier ja suolaisia ​​kuin vihreä curry. Red curryt ovat täynnä rohkeita syvyydessä maku. Samaan aikaan, vihreä curry on lievempi ja makeampaa. Se tuottaa kirkkaan ja terävän maku.Punainen curry valmistetaan lisäämällä 20 kuivattiin, punainen chili tai chilijauhetta seokseen. Cayenne ja kanelia voidaan lisätä samoin. Samaan aikaan green curry vaatii tuore, vihreä chili kumina ja pieni määrä kurkuma. Korianteri, korianteri, ja muut lehdet voidaan myös lisätä.

Molemmat curries voidaan yhdistää erilaisia ​​elintarvikkeita kuten riisi, nuudelit, tai proteiinia. Proteiini voi olla muodossa siipikarjan ja lihatuotteiden, kuten naudan-, sian-, ja kanaa. Seafood kuten katkarapu on myös suosittu valinta yhdistää molempien curryt. Kuitenkin ankka ja tofu ovat todennäköisesti yhdistää punaista curry. Sama pätee vihannesten ollessa pariksi green curry.

Yhteenveto:

1. Sekä vihreä ja punainen curryt kahdenlaisia ​​Thai curry. Molemmat perustuvat kookosmaitoa ja jaa katkottua ainesosia, kuten sitruunaruoho, kalakastike, katkarapu liitä, salottisipulit, valkosipuli, ja muut mausteet. Nimet ruokia ovat peräisin niiden väri.
2. Toinen yhtäläisyys on se, että ne ovat usein pariksi samankaltaisia ​​proteiineja; naudanlihaa, sianlihaa, kanaa, ja äyriäisiä. Ero tehdään ankka, tofu, ja vihanneksia. Ankka ja tofu liittyy punainen curry taas kasvikset mennä vihreä curry.
3. Sekä punainen ja vihreä curry voi tulla tahnat ja myöhemmin lisätään muodostamiseksi curry. Punainen currytahna lisäksi on monipuolisempi ja voidaan soveltaa muita ruokia muu kuin punainen curry.
4. ruokia, punaista ja vihreää curry voi olla erilaisia ​​reseptejä riippuen henkilön valmistaa heitä.
5. Tärkein ero näiden kahden curry ruokia on väri ja chilies käytetty. Jokaisella chili on oma ominainen ja maku. Punainen curry on tehty kuivatuista ja punaista chiliä kun vihreä curry tulee tuoreita, vihreitä chilejä.
6. Punainen curry on spicier kuin vihreä curry. Se on myös rohkeampia maku ja lisää syvyyttä. Sen sijaan vihreä curry 's maku on miedompi ja makeampi. Lisäksi se on kirkkaampi ja terävämpi maku.