Ero Ice Cream ja CustardJäätelö on makeutettu pakasteiden että otetaan tavallisesti jälkiruokana tai välipala. Se on yleensä valmistettu kermasta tai maidosta, ja usein yhdessä muiden ainesosien, kuten hedelmiä ja makuja. Toisaalta, vaahto perustuu keitetty seos munankeltuainen ja kerma tai maitoa. Vaikka jäätelöä ja custard on paljon yhteisiä piirteitä, tässä joitakin eroja näiden kahden välillä:Vaikka jäätelö ei useinkaan sisällä kananmunaa, vaniljakastike sisältää vähintään 1. 4% munankeltuaista.

Jäätelö on valmistettu maitoa tai kermaa ja sokeria perinteisellä Jäätelökone. Vaniljakastike on enimmäkseen valmistettu sokeri ja voi myös olla suolaisia.

Useimmat jäätelö tulee makuja kuten pähkinöitä, hedelmiä, suklaata, ja vanilja taas vaniljakastike tulee suklaa, maustetut tai hedelmän maku.

Jäätelö on enemmän kaloreita (207 100 g vaniljajäätelöä) kuin vaniljakastike (122 100 grammaa vaniljakastike)

Tärkein ainesosa käytetään tekemään jäätelöä kermaa tai maitoa, lisäaineita, ja sokeri samalla tärkein ainesosa käytetään tekemään vaniljakastike ovat kerma tai maito, sokeri ja munankeltuainen.

Jäätelö sisältää enemmän tyydyttyneitä rasvoja (riippuen maidon) kuin vaniljakastike. Tavallinen vaniljakastike sisältää 2 grammaa tyydyttyneitä rasvoja.

Jäätelö valmistetaan perinteisellä jäätelönvalmistus tai pehmytjäätelön jäätelönvalmistus taas vaniljakastike voidaan tehdä käyttäen pehmytjäätelön jäätelönvalmistus tai kaksinkertaisen kattilan.

Jäätelö tarjoillaan 10F kun vaniljakastike tarjoillaan 18F

Jäätelö on hyvä kalsiumin lähde, koska se sisältää noin 13%: sta 15% päivän saantisuosituksesta kalsiumin saanti. Vaniljakastike on myös hyvä kalsiumin lähde, koska se sisältää 140 mg kalsiumia

Jäätelö sisältää noin 3 grammaa proteiinia, kun taas vaniljakastike sisältää 4 grammaa proteiinia, koska muna läsnä siinä.

Jäätelö sisältää 11 grammaa rasvaa per kuppi taas vaniljakastike sisältää 4 grammaa rasvaa per kuppi.

Tavallinen jäätelö on tiheä ja kermainen kun tehdään perinteisellä Jäätelökone mutta sileä ja pehmeä, kun valmistettu pehmeä palvella Jäätelökone. Toisaalta, vaniljakastike vaihtelee ohuesta kaatamalla kastike (crme anglaise) paksuksi leivonnaiskreemi (crme patissire).

Toisin kuin jäätelöä, vaahto voidaan käyttää erilaisia ​​jälkiruokia täyteaineena tai tärkein ainesosa.