Stilling: ovs0

Ulike typer kryssfiner

  Kryssfiner har mange bruksområder, fra kabinettbygning til underflooring til sheathing bygninger. Typer av kryssfiner varierer basert på tre type, limtype og tykkelse. Alle disse faktorene påvirker kostnadene, noe som noen ganger kan øke til mer enn det ville koste å bruke massivt tre. Kryssfiner har noen fordeler over massivt tre, inkludert en jevn tykkelse, stor størrelse og stabilitet, noe som betyr at det ikke blir 'warp, krympe eller svulme så mye som tømmer. Den er tilgjengelig i mange finér, slik at den kan matche de fleste vanlige treverkstyper. Kryssfiner er underlagt en graderingsprosess, som er basert på hva den ytre fineren ser ut --- størrelse på knuter eller knotholes, fargevarianter og andre strukturelle variabler.

Interiørkryssfiner

Enkel kryssfiner er designet for bruk internt Denne kryssfinér er oftest laget av natteliv som Douglasgran og Sør furu. Lagene av tre limes sammen med fenolformaldehydlim, som har svært lite vannmotstand. De fleste interiørkryssfiner er 1 / 4- eller 3 / 4- tommer tykk og 4 av 8 fot. Interiørkvalitet kryssfinér er tilgjengelig som vil tillate deg å male en eller begge sider, noe som betyr at det ikke har store feil som vil påvirke hvordan det ser etter maling. En malbar overflate kan imidlertid ha fargevariasjoner det ville påvirke hvordan det var d se om den ikke ble malt.

Eksteriør eller Marine Kryssfiner

Den primære forskjellen mellom kryssfiner i interiør og eksteriør er den typen lim som holder arkene sammen. Utendørs eller marin kryssfiner er laget ved hjelp av fenol-resorcinol lim, som er dyrere enn limet som brukes i kryssfinér av interlakvalitet, og bidrar til å holde lagene av tre splittet når de blir utsatt for fuktighet eller høy luftfuktighet. Kryssfiner er alle laget av tynne treverk limt sammen i ulike tall. Kornet av treet er satt i rette vinkler i hvert lag, så i ett lag vil kornet løpe langt, neste lag vil det løpe på kort vei. For topp- og bunnlaget går kornet alltid langt.

Andre kompositttre

Flere andre typer byggemateriale kalles noen ganger kryssfiner, men er egentlig laget av trefibre som limes sammen og komprimeres å danne et tungt, sterk komposittbord. Sponplate er et eksempel. Den er laget av veldig fine treverk, som er bundet sammen med harpiks under høy varme og trykk. En annen type er hardboard, eller trefiber substrat. Dette er laget av treflis som er mekanisk brutt ned i strenger, som deretter binder seg gjennom varme og trykk. Hardboard er tynt, hardt, kornfritt og passer for alle typer applikasjoner, fra innvendig paneling til leker. Du bør imidlertid ikke utsette det for høy luftfuktighet eller fuktighet fordi det kan koble seg. Orienterte strandbrett, eller OSB, er laget av tynne, langstrakte tråder som også er bundet under høy varme og trykk. Det har ikke knotholes, og det holder sikkert negler og skruer. Dette brukes til sheathing hus, gulv og sidespor.

----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------