Stilling: ovs0

Symaskiner Stingtyper

  Den første kommersielle symaskinen ble laget i 1830. Opprinnelig kunne symaskiner bare gjøre rett syning med sikksagkapasitet lagt til en gang senere. I '60s og 70s' ble symaskiner som brukte design 'cams' blitt populære - kameraet er en liten plastplate satt inn i maskinen, slik at den gjør en rekke sting. Mange av dagens maskiner er datastyrt med en rekke programmerte masker og flere sømmer tilgjengelig for nedlasting på brukerens innfall.

Rettesting

Rett søm er den mest grunnleggende sømmen - hver maskin kan gjør denne sømmen. Det er akkurat det det høres ut som; en linje med søm. Stingene kan variere i lengden, i henhold til brukerens ønsker. En variasjon på straight stitching er basting, som består av lange rette masker og brukes på mock ups, slik at stingene lett kan plukkes senere.

Zigzag Stitch

Zigzag-sømmen er også inkludert på de fleste maskiner. Den mest grunnleggende zigzaget er rett og slett en straight stitch utvidet - hver 'zig' eller 'zag' er et tråd. Det er noen problemer med denne versjonen av Stitching, hovedsakelig at det kan forårsake puckering, og en variasjon på zigzag, kjent som tre-trinns zigzag, løser dette problemet. Tre-trinns zigzag har hver 'zig' eller 'zag' bestående av tre rette masker. Zigzag-søm brukes til knapphull, ferdige råkanter, sying på elastikk, mending tårer, søm rundt applikasjoner og dekorative effekter.

Blind-Stitch

De fleste maskiner vil også ha muligheten til å gjøre blindhalsen, en kombinasjon av straight og zigzag stitching, som gjør en nesten usynlig sti tch på hems. Den riktige bruken av denne sømmen innebærer en spesiell trykkfestefeste for maskinen og noen manipulering av stoffet ditt, ifølge Threadbanger, en online sy- og håndverksressurs.

Dekorative masker

Dekorative masker faller inn i kategorien av 'lukkede' masker og 'åpne' masker, ifølge Dummies.com. Åpen masker inkluderer design som honeycombs eller stjerner. Lukkede masker er tettere og tett sammen, som diamanter eller baller. Mange moderne symaskiner kan programmeres for et bredt utvalg av dekorative masker, til og med for å kombinere forskjellige dekorative masker for en helt ny effekt. Bokstaver kan også sys. Selv eldre maskiner har ofte muligheten til flere forskjellige typer dekorative masker hvis brukeren fortsatt har kameraene.

----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------